Witloftaart
Moet je eens proberen: met ansjovis, pittige kaas en mozzarella.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 ºC. Verwijder de uiteinden van de struiken witlof en snijd de struiken in de lengte in vieren.
Leg de plakken bladerdeeg in een rechthoek op de ingevette bakplaat. Druk de naden van het deeg goed tegen elkaar aan. Vouw de randen van het deeg 1 centimeter naar binnen en druk ze aan. Bestrijk de randen met de olie. Bestrijk de deegbodem met de crème fraîche, maar laat de randen vrij.
Halveer de ansjovisfilets. Snijd de mozzarella in plakjes. Verdeel de ansjovis-filets, de witlof, de mozzarella en de geraspte kaas over de deegbodem. Bak de witloftaart in 15-20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Verwarm in een kleine pan de balsamicoazijn op middelhoog vuur en laat hem 5 minuten inkoken, tot hij de dikte van siroop heeft. Haal de witloftaart uit de oven en druppel er de balsamicosiroop over. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Witloftaart
Moet je eens proberen: met ansjovis, pittige kaas en mozzarella.
hoofdgerecht
null personen
835 kcal
15 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 ºC. Verwijder de uiteinden van de struiken witlof en snijd de struiken in de lengte in vieren.
Leg de plakken bladerdeeg in een rechthoek op de ingevette bakplaat. Druk de naden van het deeg goed tegen elkaar aan. Vouw de randen van het deeg 1 centimeter naar binnen en druk ze aan. Bestrijk de randen met de olie. Bestrijk de deegbodem met de crème fraîche, maar laat de randen vrij.
Halveer de ansjovisfilets. Snijd de mozzarella in plakjes. Verdeel de ansjovis-filets, de witlof, de mozzarella en de geraspte kaas over de deegbodem. Bak de witloftaart in 15-20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Verwarm in een kleine pan de balsamicoazijn op middelhoog vuur en laat hem 5 minuten inkoken, tot hij de dikte van siroop heeft. Haal de witloftaart uit de oven en druppel er de balsamicosiroop over. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 stronken witlof
12 plakken diepvries bladerdeeg
2 el traditionele olijfolie
250 ml crème fraîche
12 ansjovisfilets in olie in blik
2 bollen mozzarella
4 el Grana Padano kaasschaafsel
10 el balsamicoazijn
Dit heb je nodig
bakplaat