Kipcurry
Aan de slag
Snijd de ui grof en knoflook fijn. Snijd de kipfilet in stukjes en de tomaten in blokjes. Verhit de olie in een grote braadpan en fruit hierin de ui en knoflook op laag vuur in 5 min. glazig. Schep de currypasta erdoor en warm deze heel even mee. Leg de stukken kip in het currymengsel en bak ze in 5 min. lichtbruin. Snijd de broccoli in roosjes van de stronk. Schil de stronk en snijd hem in plakjes. Schil en snijd de aardappelen in blokjes.
Voeg de tomatenblokjes aan het kipcurrymengsel toe en bak ze 2 min. mee. Schep de aardappelblokjes en de plakjes broccolistronk erdoor en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en laat de curry op laag vuur in 30 min. gaar worden. Voeg na 20 min. de broccoliroosjes toe en kook ze beetgaar in de curry. Breng de curry op smaak met peper en zout.
Kipcurry
hoofdgerecht
null personen
360 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ui grof en knoflook fijn. Snijd de kipfilet in stukjes en de tomaten in blokjes. Verhit de olie in een grote braadpan en fruit hierin de ui en knoflook op laag vuur in 5 min. glazig. Schep de currypasta erdoor en warm deze heel even mee. Leg de stukken kip in het currymengsel en bak ze in 5 min. lichtbruin. Snijd de broccoli in roosjes van de stronk. Schil de stronk en snijd hem in plakjes. Schil en snijd de aardappelen in blokjes.
Voeg de tomatenblokjes aan het kipcurrymengsel toe en bak ze 2 min. mee. Schep de aardappelblokjes en de plakjes broccolistronk erdoor en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en laat de curry op laag vuur in 30 min. gaar worden. Voeg na 20 min. de broccoliroosjes toe en kook ze beetgaar in de curry. Breng de curry op smaak met peper en zout.
combinatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
3 tenen knoflook
1 kg kipfilet
500 g gepelde tomaten in blik
4 el traditionele olijfolie
3 el Indiase currypasta
600 g broccoli
500 g vastkokende aardappelen
250 ml kippenbouillon in pot