Macaronisoep met tomatenciabatta
Aan de slag
Oven op 220 °C voorverwarmen en brood afbakken. Uien en knoflook pellen en snipperen. In soeppan 3 el olie verhitten en ui en knoflook fruiten. Italiaanse mix toevoegen en 4 min. meebakken. Bouillontabletten en 1,5 liter heet water toevoegen en aan de kook brengen. Macaroni toevoegen en soep nog 6 min. koken. Gedroogde tomaten heel fijnsnijden. Helft tomaten aan soep toevoegen. Soep met zout en peper op smaak brengen. Rest van gedroogde tomaten met helft van kaas en rest van olie mengen. Ciabatta in plakjes snijden en met tomatenmengsel besmeren. Soep met rest van geraspte kaas en tomatenciabatta serveren.
Macaronisoep met tomatenciabatta
hoofdgerecht
null personen
410 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Oven op 220 °C voorverwarmen en brood afbakken. Uien en knoflook pellen en snipperen. In soeppan 3 el olie verhitten en ui en knoflook fruiten. Italiaanse mix toevoegen en 4 min. meebakken. Bouillontabletten en 1,5 liter heet water toevoegen en aan de kook brengen. Macaroni toevoegen en soep nog 6 min. koken. Gedroogde tomaten heel fijnsnijden. Helft tomaten aan soep toevoegen. Soep met zout en peper op smaak brengen. Rest van gedroogde tomaten met helft van kaas en rest van olie mengen. Ciabatta in plakjes snijden en met tomatenmengsel besmeren. Soep met rest van geraspte kaas en tomatenciabatta serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ciabatta con noci
2 uien
2 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
1 zak Italiaanse roerbakgroentemix
2 groentebouillontabletten
50 g macaroni
1 potje gedroogde tomaten in olie
100 g geraspte pittige kaas