Pruimentaart met vanillekwark
Het is pruimentijd! Deze heerlijke taart kun je je visite prima voorzetten.
Aan de slag
Zeef 175 g bloem en de poedersuiker boven een kom. Verdeel de boter in kleine blokjes. Voeg het zout en de boter en het ei toe. Meng alles snel door elkaar en kneed het met koele handen tot een soepel deeg. Je kunt het deeg ook mengen in de keukenmachine. Vorm het deeg tot een bal en laat deze een halfuur afgedekt in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pitten. Hak de pistachenootjes grof. Meng het laatste ei door de vanillekwark. Roer 40 g bloem door het kwarkmengsel.
Vet de vorm in met boter. Duw het deeg in de vorm. Verdeel het kwarkmengsel over de bodem en leg hierin de pruimen met de snijkanten naar boven. Strooi de pistachenootjes erover. Schuif de taart iets onder het midden in de oven en bak de taart in ca. 45 minuten goudbruin en gaar. Laat helemaal afkoelen.
Pruimentaart met vanillekwark
Het is pruimentijd! Deze heerlijke taart kun je je visite prima voorzetten.
nagerecht
null porties
365 kcal
45 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Zeef 175 g bloem en de poedersuiker boven een kom. Verdeel de boter in kleine blokjes. Voeg het zout en de boter en het ei toe. Meng alles snel door elkaar en kneed het met koele handen tot een soepel deeg. Je kunt het deeg ook mengen in de keukenmachine. Vorm het deeg tot een bal en laat deze een halfuur afgedekt in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pitten. Hak de pistachenootjes grof. Meng het laatste ei door de vanillekwark. Roer 40 g bloem door het kwarkmengsel.
Vet de vorm in met boter. Duw het deeg in de vorm. Verdeel het kwarkmengsel over de bodem en leg hierin de pruimen met de snijkanten naar boven. Strooi de pistachenootjes erover. Schuif de taart iets onder het midden in de oven en bak de taart in ca. 45 minuten goudbruin en gaar. Laat helemaal afkoelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
215 g tarwebloem
50 g poedersuiker
½ tl zout
100 g ongezouten roomboter
2 middelgrote scharreleieren
500 g verse pruimen
50 g gepelde (ongezouten) pistachenootjes
250 g vanillekwark
Dit heb je nodig
lage taartvorm, doorsnede 28 cm