Mozzarella met pittige tomatensaus
Aan de slag
Kruis de tomaten aan de onderkant in en dompel ze 10-15 seconden in kokend water. Pel de velletjes eraf, halveer de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees eerst in smalle repen en dan in heel kleine blokjes. Ontdoe de peper van de zaadjes (onder de kraan kun je ze makkelijk wegspoelen). Hak de peper heel fijn. Leg telkens enkele blaadjes basilicum op elkaar, rol ze in de lengte op en snijd er met een scherp, glad mes flinterdunne reepjes van. Meng de olijfolie met de azijn, tomatenblokjes, peper, basilicum, sjalotsnippers en de knoflook. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Leg op elk bord wat plakken mozzarella en lepel de tomatensaus erover en ernaast. Lekker met sneetjes ciabatta.
Tomatensaus (pomarola) maken
Instructievideo - 01:39 min.
Mozzarella met pittige tomatensaus
voorgerecht
null personen
495 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kruis de tomaten aan de onderkant in en dompel ze 10-15 seconden in kokend water. Pel de velletjes eraf, halveer de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees eerst in smalle repen en dan in heel kleine blokjes. Ontdoe de peper van de zaadjes (onder de kraan kun je ze makkelijk wegspoelen). Hak de peper heel fijn. Leg telkens enkele blaadjes basilicum op elkaar, rol ze in de lengte op en snijd er met een scherp, glad mes flinterdunne reepjes van. Meng de olijfolie met de azijn, tomatenblokjes, peper, basilicum, sjalotsnippers en de knoflook. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Leg op elk bord wat plakken mozzarella en lepel de tomatensaus erover en ernaast. Lekker met sneetjes ciabatta.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 romatomaten
1 rode peper
1 zakje verse basilicum
150 ml milde olijfolie
2 eetlepels witte balsamicoazijn
1 sjalot
¼ teentje knoflook
2 bollen (buffel)mozzarella