Japanse wokschotel met zalm
Hét voordeel van dit gerecht: je roerbakt alles lekker makkelijk in één pan.
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Verhit de roerbakolie in een wok en fruit de knoflook en gember zachtjes tot ze gaan geuren. Snijd de zalm in stukken. Voeg de blokjes zalm toe en bak ze in 3-5 minuten rondom lichtbruin en net gaar, schep ze voorzichtig om. Schep ze op een bord.
Schep de groenten door de olie in de wok en roerbak ze 3 minuten. Voeg het water, de woknoedels en de saus uit de bak wokgroenten toe en roerbak nog 2-3 minuten. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de inhoud van de schotel over diepe borden. Leg hierop de blokjes zalm. Lekker met wortelsalade.
Japanse wokschotel met zalm
Hét voordeel van dit gerecht: je roerbakt alles lekker makkelijk in één pan.
hoofdgerecht
null personen
760 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Verhit de roerbakolie in een wok en fruit de knoflook en gember zachtjes tot ze gaan geuren. Snijd de zalm in stukken. Voeg de blokjes zalm toe en bak ze in 3-5 minuten rondom lichtbruin en net gaar, schep ze voorzichtig om. Schep ze op een bord.
Schep de groenten door de olie in de wok en roerbak ze 3 minuten. Voeg het water, de woknoedels en de saus uit de bak wokgroenten toe en roerbak nog 2-3 minuten. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de inhoud van de schotel over diepe borden. Leg hierop de blokjes zalm. Lekker met wortelsalade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 el roerbakolie
1 teen knoflook
2 tl gehakte gember
300 g verse zalmfilets
400 g Japanse wokgroente
300 g zachte noodles
100 ml oestersaus
2 el water
Dit heb je nodig
wok