Romige anijskwark met aardbeien
Aan de slag
Spoel de schone theedoek onder de kraan, wring de theedoek uit en leg hem in een vergiet. Zet het vergiet in een kom en schenk de kwark in de theedoek. Laat de kwark 30 min. uitlekken. Maal in de vijzel het blokje anijs en de suiker fijn of leg deze in een plastic zakje en druk voorzichtig fijn met een deegroller. Roer door de kwark. Pureer met een staafmixer 200 g aardbeien fijn of prak deze met een vork. Verdeel de aardbeienpuree over 4 kommen. Doe de anijskwark erbij en garneer met de rest van de aardbeien.
Vijzelen
Instructievideo - 01:06 min.
Romige anijskwark met aardbeien
nagerecht
null personen
295 kcal
10 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Spoel de schone theedoek onder de kraan, wring de theedoek uit en leg hem in een vergiet. Zet het vergiet in een kom en schenk de kwark in de theedoek. Laat de kwark 30 min. uitlekken. Maal in de vijzel het blokje anijs en de suiker fijn of leg deze in een plastic zakje en druk voorzichtig fijn met een deegroller. Roer door de kwark. Pureer met een staafmixer 200 g aardbeien fijn of prak deze met een vork. Verdeel de aardbeienpuree over 4 kommen. Doe de anijskwark erbij en garneer met de rest van de aardbeien.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g volle kwark
1 anijsblokje
4 el fijne kristalsuiker
1 bak aardbeien
Dit heb je nodig
schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes
vijzel
staafmixer