Bloemkooltaart
Aan de slag
Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook de bloemkool 5 min. in weinig water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. Dep de bloemkool droog met keukenpapier.
Klop de eieren los met het zout, peper, kwark en kaas. Snijd de bieslook fijn en de ham in reepjes. Roer de helft van de bieslook, ham en nootmuskaat door het eimengsel. Schep de bloemkool erdoor.
Bekleed de vorm met het deeg en vul met het bloemkoolmengsel. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar en goudbruin. Snijd de tomaten in partjes en bestrooi met de rest van de bieslook en breng op smaak met peper en zout. Druppel de olie over de tomaten. Serveer de bloemkooltaart met de tomatensalade.
Bloemkooltaart
hoofdgerecht
null personen
470 kcal
25 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook de bloemkool 5 min. in weinig water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. Dep de bloemkool droog met keukenpapier.
Klop de eieren los met het zout, peper, kwark en kaas. Snijd de bieslook fijn en de ham in reepjes. Roer de helft van de bieslook, ham en nootmuskaat door het eimengsel. Schep de bloemkool erdoor.
Bekleed de vorm met het deeg en vul met het bloemkoolmengsel. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar en goudbruin. Snijd de tomaten in partjes en bestrooi met de rest van de bieslook en breng op smaak met peper en zout. Druppel de olie over de tomaten. Serveer de bloemkooltaart met de tomatensalade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 plakjes deeg voor hartige taart
1 bloemkool
3 middelgrote scharreleieren
1½ tl zout
150 g halfvolle kwark
150 g geraspte belegen kaas
25 g verse bieslook
100 g plakjes achterham
½ tl gemalen nootmuskaat
3 trostomaten
1 el olijfolie extra vierge
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 22 cm)