Penne met gerookte zalm
De scheut cognac geeft body aan deze saus. De smaak wordt er rijker, voller en intenser van. Proef maar!
Aan de slag
Kook de penne volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit de uit hierin totdat deze glazig ziet. Voeg nu de zalmsnippers, cognac en slagroom toe en breng de saus op een laag vuur zachtjes aan de kook. Roer er vervolgens de boter door. Voeg de pastasaus toe en roer deze langzaam door de saus tot deze mooi roze kleurt.
Voeg de pasta toe aan de saus en warm deze voorzichtig omscheppend goed door. Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Strooi de peterselie over het gerecht.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Penne met gerookte zalm
De scheut cognac geeft body aan deze saus. De smaak wordt er rijker, voller en intenser van. Proef maar!
hoofdgerecht
null personen
870 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de penne volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit de uit hierin totdat deze glazig ziet. Voeg nu de zalmsnippers, cognac en slagroom toe en breng de saus op een laag vuur zachtjes aan de kook. Roer er vervolgens de boter door. Voeg de pastasaus toe en roer deze langzaam door de saus tot deze mooi roze kleurt.
Voeg de pasta toe aan de saus en warm deze voorzichtig omscheppend goed door. Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Strooi de peterselie over het gerecht.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g penne
1 ui
15 g verse peterselie
3 el traditionele olijfolie
200 g gerookte zalmsnippers
100 ml cognac
200 ml verse slagroom
50 g ongezouten roomboter
225 g verse pastasaus napolitana