Hollandse kippensoep
Ouderwets genieten? Vul je huis met de geur van Hollandse kippensoep...
Aan de slag
Snijd de winterpeen en rode paprika in kleine blokjes. Was en snijd de prei in dunne ringen en snijd de broccoli in kleine roosjes.
Verhit de boter in een soeppan en bak al omscheppend de prei, paprika, winterpeen, broccoli en tijm gedurende 3-4 min. zachtjes. Citroensap erover sprenkelen en bouillon met stukjes vlees toevoegen. Vermicelli erboven in stukken breken. Soep al roerend aan de kook brengen en groenten in 15-20 min. zachtjes gaarkoken.
Hak de selderij fijn. Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Soep in de borden scheppen en selderij eroverheen strooien.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Hollandse kippensoep
Ouderwets genieten? Vul je huis met de geur van Hollandse kippensoep...
null personen
160 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de winterpeen en rode paprika in kleine blokjes. Was en snijd de prei in dunne ringen en snijd de broccoli in kleine roosjes.
Verhit de boter in een soeppan en bak al omscheppend de prei, paprika, winterpeen, broccoli en tijm gedurende 3-4 min. zachtjes. Citroensap erover sprenkelen en bouillon met stukjes vlees toevoegen. Vermicelli erboven in stukken breken. Soep al roerend aan de kook brengen en groenten in 15-20 min. zachtjes gaarkoken.
Hak de selderij fijn. Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Soep in de borden scheppen en selderij eroverheen strooien.
combinatietip:
bereidingstip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g winterpeen
1 rode paprika
1 prei
200 g koelverse broccoli's
15 g ongezouten roomboter
2 tl gedroogde tijm
1 el citroensap
1¼ l kippenbouillon
25 g vermicelli
2 el selderij
1 g gedroogde nootmuskaat