Varkensfilet met cranberrysaus
Aan de slag
Aardappels in 15 min. net gaarkoken. Laatste 8 min. broccoliroosjes in vergiet boven aardappels hangen en broccoli afgedekt laten meestomen. Sereh in de lengte halveren en in grove stukken snijden. In steelpan sinaasappelsap met sereh en honing aan de kook brengen en kort laten inkoken. Cranberry's erdoor roeren en op laag vuur afgedekt ca. 8 min. verwarmen (zodra bessen knappen, pan van vuur nemen). Intussen in wok 2 el olie verhitten. Vlees 5 min. roerbakken en afblussen met sojasaus. Vlees op smaak brengen met peper, uit wok scheppen en warmhouden. Rest van olie in wok verhitten en champignons roerbakken. Broccoli en aardappel toevoegen en kort meebakken. Groentemengsel op smaak brengen met zout en peper en over vier borden verdelen. Sereh uit saus nemen. Varkensfilet op groentemengsel leggen en cranberrysaus erover en ernaast scheppen.
Varkensfilet met cranberrysaus
hoofdgerecht
null personen
445 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Aardappels in 15 min. net gaarkoken. Laatste 8 min. broccoliroosjes in vergiet boven aardappels hangen en broccoli afgedekt laten meestomen. Sereh in de lengte halveren en in grove stukken snijden. In steelpan sinaasappelsap met sereh en honing aan de kook brengen en kort laten inkoken. Cranberry's erdoor roeren en op laag vuur afgedekt ca. 8 min. verwarmen (zodra bessen knappen, pan van vuur nemen). Intussen in wok 2 el olie verhitten. Vlees 5 min. roerbakken en afblussen met sojasaus. Vlees op smaak brengen met peper, uit wok scheppen en warmhouden. Rest van olie in wok verhitten en champignons roerbakken. Broccoli en aardappel toevoegen en kort meebakken. Groentemengsel op smaak brengen met zout en peper en over vier borden verdelen. Sereh uit saus nemen. Varkensfilet op groentemengsel leggen en cranberrysaus erover en ernaast scheppen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g aardappels
300 g broccoliroosjes
2 stengels sereh
150 ml sinaasappelsap
1 eetlepel honing
250 g cranberry's
4 eetlepels zonnebloemolie
400 g varkensfilet
4 eetlepels lichte sojasaus
250 g kastanjechampignons