Chocoladefondue met een vleugje sinaasappel
bewaar
bewaar

Chocoladefondue met een vleugje sinaasappel

10 min. bereiden

4 ingrediënten

Aan de slag

Sinaasappel schoonboenen en met dunschiller 2 brede repen van schil trekken. Helft van vrucht uitpersen. In fonduepan of steelpan met dikke bodem slagroom, sinaasappelsap en -schil zachtjes verwarmen. Chocolade erboven in stukjes breken en op heel laag vuur (of au bain marie) al roerend in warme sinaasappelroom laten smelten. Sinaasappelschil verwijderen en likeur erdoor roeren. Chocoladefondue eventueel overdoen in speciaal (voorverwarmd) fonduesetje en op rechaud op tafel zetten.

Om te dippen: - partjes sinaasappel (zonder vliesjes) - stukjes banaan (met citroensap besprenkeld) - abrikozen (vers of gedroogd) - blokjes ananas (vers of uit blik) - partjes mango - physalis (Kaapse goudbessen) - bitterkoekjes of cantuccini (Italiaanse amandelkoekjes) - fijne koekjes zoals botertongen of krakelingen - met slagroom gevulde soesjes - stukjes kokosmakroon.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Chocoladefondue met een vleugje sinaasappel

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig