Groene groenten met makreel en sinaasappel
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 225 °C. In groot bakblik broccoli en boontjesmix omscheppen met azijn, 3 el olie, (zee)zout en peper naar smaak. In midden van oven groenten in ca. 15-20 min. lichtbruin en beetgaar roosteren, regelmatig omscheppen. Aardappels in plakjes snijden (schil mag eraan blijven) en in 10 min. met deksel op pan beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken. Sinaasappels dik schillen en in plakjes snijden, sap hierbij opvangen. Van makreel vel en graten verwijderen en visvlees in stukjes verdelen. In schaal rest van olie met 2 el sinaasappelsap, munt en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Groenten, aardappelplakjes, sinaasappel en makreel erdoor scheppen. In vier grote kommen overdoen. Met olijven garneren.
Groene groenten met makreel en sinaasappel
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 225 °C. In groot bakblik broccoli en boontjesmix omscheppen met azijn, 3 el olie, (zee)zout en peper naar smaak. In midden van oven groenten in ca. 15-20 min. lichtbruin en beetgaar roosteren, regelmatig omscheppen. Aardappels in plakjes snijden (schil mag eraan blijven) en in 10 min. met deksel op pan beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken. Sinaasappels dik schillen en in plakjes snijden, sap hierbij opvangen. Van makreel vel en graten verwijderen en visvlees in stukjes verdelen. In schaal rest van olie met 2 el sinaasappelsap, munt en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Groenten, aardappelplakjes, sinaasappel en makreel erdoor scheppen. In vier grote kommen overdoen. Met olijven garneren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g broccoli
1 zak boontjesmix
1 eetlepel balsamicoazijn
5 eetlepels olijfolie extra vierge
500 g vastkokende aardappels
2 sinaasappels
1 gestoomde makreel
2 eetlepels verse munt
50 g zwarte olijven
Dit heb je nodig
bakblik