Gegratineerde scholrolletjes met vermoutsaus
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. In wijde pan visfond en vermout op hoog vuur tot kwart van vocht inkoken. In pan olie verhitten. Sjalot, wortel, olijven en 1 el van vocht erdoor scheppen. Afgedekt in 3-4 min. zachtjes gaarsmoren. Citroen schoonboenen en 1 tl schil eraf raspen. Vrucht uitpersen. Van vuur af citroenrasp en peterselie door wortelmengsel scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Filets in lengte halveren en inwrijven met zout, peper en citroensap. Wortelmengsel over brede kant van scholfilets uitspreiden. Vis oprollen en vaststeken met cocktailprikkers. In ingevette ovenschaal leggen. Crème fraîche door ingekookt vocht roeren en saus laten binden. Zout en peper naar smaak toevoegen. Saus over scholrolletjes schenken en kaas erover strooien. Scholrolletjes in oven in 20-25 min. goudbruin en gaar laten worden. Lekker met gekookte aardappels en haricots verts of worteltjes.
Gegratineerde scholrolletjes met vermoutsaus
hoofdgerecht
null personen
415 kcal
15 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. In wijde pan visfond en vermout op hoog vuur tot kwart van vocht inkoken. In pan olie verhitten. Sjalot, wortel, olijven en 1 el van vocht erdoor scheppen. Afgedekt in 3-4 min. zachtjes gaarsmoren. Citroen schoonboenen en 1 tl schil eraf raspen. Vrucht uitpersen. Van vuur af citroenrasp en peterselie door wortelmengsel scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Filets in lengte halveren en inwrijven met zout, peper en citroensap. Wortelmengsel over brede kant van scholfilets uitspreiden. Vis oprollen en vaststeken met cocktailprikkers. In ingevette ovenschaal leggen. Crème fraîche door ingekookt vocht roeren en saus laten binden. Zout en peper naar smaak toevoegen. Saus over scholrolletjes schenken en kaas erover strooien. Scholrolletjes in oven in 20-25 min. goudbruin en gaar laten worden. Lekker met gekookte aardappels en haricots verts of worteltjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ pot visfond
100 ml witte vermout
2 eetlepels olijfolie
1 sjalot
2 worteltjes
4 zwarte olijven zonder pit
1 citroen
2 eetlepels verse peterselie
6 scholfilets
200 ml crème fraîche
50 g belegen kaas
Dit heb je nodig
cocktailprikkers
lage ovenschaal