Gegratineerde scholrolletjes met vermoutsaus
bewaar
bewaar

Gegratineerde scholrolletjes met vermoutsaus

15 min. bereiden / 25 min. wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. In wijde pan visfond en vermout op hoog vuur tot kwart van vocht inkoken. In pan olie verhitten. Sjalot, wortel, olijven en 1 el van vocht erdoor scheppen. Afgedekt in 3-4 min. zachtjes gaarsmoren. Citroen schoonboenen en 1 tl schil eraf raspen. Vrucht uitpersen. Van vuur af citroenrasp en peterselie door wortelmengsel scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Filets in lengte halveren en inwrijven met zout, peper en citroensap. Wortelmengsel over brede kant van scholfilets uitspreiden. Vis oprollen en vaststeken met cocktailprikkers. In ingevette ovenschaal leggen. Crème fraîche door ingekookt vocht roeren en saus laten binden. Zout en peper naar smaak toevoegen. Saus over scholrolletjes schenken en kaas erover strooien. Scholrolletjes in oven in 20-25 min. goudbruin en gaar laten worden. Lekker met gekookte aardappels en haricots verts of worteltjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gegratineerde scholrolletjes met vermoutsaus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig