Kipsatés met pindasaus
bewaar
bewaar

Kipsatés met pindasaus

Zelfgemaakte saté is de absolute traktatie van de week, kijk maar naar hun reacties!

20 min. bereiden

12 ingrediënten

Aan de slag

Pers de limoen uit. Snijd de kip in blokjes. Leg de kipblokjes in een kom en roer de helft van de limoensap en 1 el ketjap erdoor. Marineer de kip 1 min. Rijg de kopblokjes aan de satéstokjes.

Snipper de ui. Verhit 1 el olie in een pan en fruit de ui voor 1 min. Pers de knoflook boven de pan uit en bak 30 sec. mee. Voeg de pindakaas, gemberpoeder, komijn en melk toe en blijf roeren tot er een dikke saus ontstaat. Breng op smaak met de rest van de limoensap, rest van de ketjap, peper en eventueel zout. Houd de saus op een laag vuur (evt. warmhoudplaatje) warm.

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de grillpan. Bestrijk de kipspiesjes met de rest van de olie en bak in 5-7 min. rondom bruin. Bestrooi met peper en eventueel zout.

Dien de saté op met de pindasaus en gele rijst. Serveer de sambal er apart bij. Lekker met kroepoek en komkommersalade.

Pindasaus maken

Instructievideo - 00:51 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kipsatés met pindasaus

Zelfgemaakte saté is de absolute traktatie van de week, kijk maar naar hun reacties!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig