Kipsatés met pindasaus
Zelfgemaakte saté is de absolute traktatie van de week, kijk maar naar hun reacties!
Aan de slag
Pers de limoen uit. Snijd de kip in blokjes. Leg de kipblokjes in een kom en roer de helft van de limoensap en 1 el ketjap erdoor. Marineer de kip 1 min. Rijg de kopblokjes aan de satéstokjes.
Snipper de ui. Verhit 1 el olie in een pan en fruit de ui voor 1 min. Pers de knoflook boven de pan uit en bak 30 sec. mee. Voeg de pindakaas, gemberpoeder, komijn en melk toe en blijf roeren tot er een dikke saus ontstaat. Breng op smaak met de rest van de limoensap, rest van de ketjap, peper en eventueel zout. Houd de saus op een laag vuur (evt. warmhoudplaatje) warm.
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de grillpan. Bestrijk de kipspiesjes met de rest van de olie en bak in 5-7 min. rondom bruin. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Dien de saté op met de pindasaus en gele rijst. Serveer de sambal er apart bij. Lekker met kroepoek en komkommersalade.
Pindasaus maken
Instructievideo - 00:51 min.
Kipsatés met pindasaus
Zelfgemaakte saté is de absolute traktatie van de week, kijk maar naar hun reacties!
hoofdgerecht
null personen
735 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Pers de limoen uit. Snijd de kip in blokjes. Leg de kipblokjes in een kom en roer de helft van de limoensap en 1 el ketjap erdoor. Marineer de kip 1 min. Rijg de kopblokjes aan de satéstokjes.
Snipper de ui. Verhit 1 el olie in een pan en fruit de ui voor 1 min. Pers de knoflook boven de pan uit en bak 30 sec. mee. Voeg de pindakaas, gemberpoeder, komijn en melk toe en blijf roeren tot er een dikke saus ontstaat. Breng op smaak met de rest van de limoensap, rest van de ketjap, peper en eventueel zout. Houd de saus op een laag vuur (evt. warmhoudplaatje) warm.
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de grillpan. Bestrijk de kipspiesjes met de rest van de olie en bak in 5-7 min. rondom bruin. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Dien de saté op met de pindasaus en gele rijst. Serveer de sambal er apart bij. Lekker met kroepoek en komkommersalade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 limoen
4 kipfilets
3 el ketjap asin
1 ui
2 el traditionele olijfolie
1 teen knoflook
8 el pindakaas
1 tl gemalen gember
1 mespunt gemalen komijn
250 ml halfvolle melk
325 g gele rijst
2 el sambal oelek
Dit heb je nodig
satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in koud water
grillpan