Romige boerenkool met braadworst
Aan de slag
In koekenpan helft van boter smelten en runderbraadworsten rondom aanbraden. Vlees in 20 min. op matig vuur gaarbakken, af en toe keren. In braadpan rest van boter smelten en prei, boerenkool en aardappelschijfjes erdoor scheppen. Klein kopje water en zout naar smaak toevoegen en boerenkool in 10 min. afgedekt zachtjes gaarsmoren, af en toe omscheppen. Verse roomkaas door boerenkool scheppen en kaas al roerend laten smelten. Boerenkool nog 3 min. zachtjes laten pruttelen. Boerenkool over vier borden verdelen, runderbraadworst ernaast serveren.
Romige boerenkool met braadworst
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
In koekenpan helft van boter smelten en runderbraadworsten rondom aanbraden. Vlees in 20 min. op matig vuur gaarbakken, af en toe keren. In braadpan rest van boter smelten en prei, boerenkool en aardappelschijfjes erdoor scheppen. Klein kopje water en zout naar smaak toevoegen en boerenkool in 10 min. afgedekt zachtjes gaarsmoren, af en toe omscheppen. Verse roomkaas door boerenkool scheppen en kaas al roerend laten smelten. Boerenkool nog 3 min. zachtjes laten pruttelen. Boerenkool over vier borden verdelen, runderbraadworst ernaast serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g boter
4 runderbraadworsten
1 prei
1 zak panklare boerenkool
1 pak aardappelschijfjes
150 g verse roomkaas met knoflook en kruiden
0 versgemalen zwarte peper