Appelkruimeltoetje
Zachte. zoete appel met een krokant laagje uit de oven. Heerlijk herfsttoetje, lekker met vanillevla.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Schep in een kom de appel om met de kaneel en basterdsuiker. Verdeel de appelstukjes over de bodem van de ovenschaal.
Meng in een kom de bloem, rietsuiker, havermout en het zout. Snijd de boter in kleine blokjes en leg op het bloemmengsel. Kneed met koele handen snel tot een kruimelig deeg.
Strooi het kruimeldeeg over de appelstukjes. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak ca. 30 min. tot de appel zacht en de kruimellaag goudbruin is.
Appelkruimeltoetje
Zachte. zoete appel met een krokant laagje uit de oven. Heerlijk herfsttoetje, lekker met vanillevla.
nagerecht
null personen
790 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Schep in een kom de appel om met de kaneel en basterdsuiker. Verdeel de appelstukjes over de bodem van de ovenschaal.
Meng in een kom de bloem, rietsuiker, havermout en het zout. Snijd de boter in kleine blokjes en leg op het bloemmengsel. Kneed met koele handen snel tot een kruimelig deeg.
Strooi het kruimeldeeg over de appelstukjes. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak ca. 30 min. tot de appel zacht en de kruimellaag goudbruin is.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg goudrenet-appel
2 tl kaneelpoeder
75 g donkere basterdsuiker
150 g tarwebloem
150 g rietsuiker
50 g havermout
1 mespunt zout
150 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
lage ovenschaal