Broccolisalade
bewaar
bewaar

Broccolisalade

Zou jij een salade meenemen voor de buurtbarbecue? Deze is zó gemaakt, en ook nog eens heel voedzaam.

15 min. bereiden

5 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de broccoliroosjes van de stronk. Kook in een pan met ruim kokend water en wat zout de roosjes in 2 min. gaar. Spoel de broccoli in een vergiet af met koud stromend water. Laat goed uitlekken

Verwarm in een steelpan 1/3 van de walnootolie, schep de sjalotringen erdoor en fruit 2-3 min. heel zachtjes.

Rasp 2 tl van de schil van de citroen. Pers de citroen uit. Klop de rasp en sap met de rest van de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel uit. Schep de roosjes luchtig door de dressing.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat afkoelen. Was de little gem en sla uit. Snijd de bladeren in grove repen en leg op een platte schaal.

Schep de broccolisalade erop en verdeel de sjalotringen erover. Bestrooi met pijnboomputte en (versgemalen) peper.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Broccolisalade

Zou jij een salade meenemen voor de buurtbarbecue? Deze is zó gemaakt, en ook nog eens heel voedzaam.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig