Kip in kruidige tomatensaus en aubergine
Aan de slag
Kipmedaillons met mespunt zout en peper bestrooien. In braadpan 2 el olie verhitten en kip aan beide kanten aanbraden. Knoflook en kaneel toevoegen en kort fruiten. Tomaatblokjes erbij schenken en kip met oregano, zout en peper goed op smaak brengen. Kip afgedekt op laag vuur 30 min. laten sudderen. In hapjespan ui 5 min. in rest van olie fruiten. Aubergine toevoegen en al omscheppend meebakken. Crème fraîche erdoor roeren en geheel pittig op smaak brengen met zout en peper. Aubergine op laag vuur afgedekt 20 min. smoren. Kip met tomatensaus op vier borden scheppen. Aubergine ernaast serveren. Lekker met wilde & witte rijst.
Kip in kruidige tomatensaus en aubergine
hoofdgerecht
null personen
445 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Kipmedaillons met mespunt zout en peper bestrooien. In braadpan 2 el olie verhitten en kip aan beide kanten aanbraden. Knoflook en kaneel toevoegen en kort fruiten. Tomaatblokjes erbij schenken en kip met oregano, zout en peper goed op smaak brengen. Kip afgedekt op laag vuur 30 min. laten sudderen. In hapjespan ui 5 min. in rest van olie fruiten. Aubergine toevoegen en al omscheppend meebakken. Crème fraîche erdoor roeren en geheel pittig op smaak brengen met zout en peper. Aubergine op laag vuur afgedekt 20 min. smoren. Kip met tomatensaus op vier borden scheppen. Aubergine ernaast serveren. Lekker met wilde & witte rijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 schaaltjes kipmedaillons
5 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
2 kaneelstokjes
1 blik tomatenblokjes
2 eetlepels gedroogde oregano
2 uien
1 aubergine
125 ml crème fraîche
Dit heb je nodig
ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter, ingevet