Hamburgers met spinazie en witte kaas
Aan de slag
In keukenmachine brood, citroensap en -rasp en ui tot fijne massa malen. Broodmengsel door gehakt kneden, met peterselie, piment, 1 tl komijn en 1 el olie. Op smaak brengen met flink wat zout en peper. Van gehaktmengsel 8 burgers vormen. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren. Vlak voor roosteren van burgers 1 el olie in steelpannetje verhitten. Pijnboompitten snel goudbruin bakken. Spinazie toevoegen en op matig vuur al roerend laten ontdooien. Kaasblokjes in spinaziesaus laten smelten. Saus op smaak brengen met zout, peper en rest van komijn. Pan van vuur nemen en op barbecue warmhouden.
Burgers aan beide kanten bestrijken met rest van olie. Burgers (in hamburgerklem) op barbecue in 6-8 minuten bruin en gaar roosteren. Burgers op vier borden leggen en spinaziesaus ernaast scheppen.
Hamburgers met spinazie en witte kaas
hoofdgerecht
null personen
485 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In keukenmachine brood, citroensap en -rasp en ui tot fijne massa malen. Broodmengsel door gehakt kneden, met peterselie, piment, 1 tl komijn en 1 el olie. Op smaak brengen met flink wat zout en peper. Van gehaktmengsel 8 burgers vormen. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren. Vlak voor roosteren van burgers 1 el olie in steelpannetje verhitten. Pijnboompitten snel goudbruin bakken. Spinazie toevoegen en op matig vuur al roerend laten ontdooien. Kaasblokjes in spinaziesaus laten smelten. Saus op smaak brengen met zout, peper en rest van komijn. Pan van vuur nemen en op barbecue warmhouden.
Burgers aan beide kanten bestrijken met rest van olie. Burgers (in hamburgerklem) op barbecue in 6-8 minuten bruin en gaar roosteren. Burgers op vier borden leggen en spinaziesaus ernaast scheppen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 sneetjes volkorenbrood
½ citroen
1 ui
500 g rundergehakt
½ zakje verse peterselie
1 tl gemalen piment
2 tl gemalen komijn
4 el olijfolie
2 el pijnboompitten
100 g bladspinazie
50 g witte kaasblokjes
Dit heb je nodig
keukenmachine