Kruidenpannacotta met rivierkreeftjes
Aan de slag
Gelatine 5 min. weken in koud water. In pan helft van slagroom met dragon aan de kook brengen en 5 min. zachtjes laten doorkoken. Kaas erdoor roeren en laten smelten. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in warme room oplossen. Mengsel 20-25 min. laten afkoelen tot het lobbig wordt. In kom rest van slagroom stijfkloppen. Kruiden door lobbig roommengsel roeren en vervolgens stijfgeslagen room luchtig erdoor spatelen. Op smaak brengen met zout en peper. Roommassa in ingevette vormpjes scheppen en met plasticfolie afgedekt in koelkast in minstens 2 uur laten opstijven.
In kom rivierkreeftjes mengen met citroensap en walnootolie. Zout en peper naar smaak toevoegen. Onderkant van de vormpjes een voor een in heet water dompelen, bord erop leggen en samen keren. Pannacotta voorzichtig op bord laten glijden. Rivierkreeftjes erover verdelen. Lekker met geroosterd witbrood.
Kruidenpannacotta met rivierkreeftjes
voorgerecht
null personen
445 kcal
30 min. bereiden
150 min. wachten
Aan de slag
Gelatine 5 min. weken in koud water. In pan helft van slagroom met dragon aan de kook brengen en 5 min. zachtjes laten doorkoken. Kaas erdoor roeren en laten smelten. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in warme room oplossen. Mengsel 20-25 min. laten afkoelen tot het lobbig wordt. In kom rest van slagroom stijfkloppen. Kruiden door lobbig roommengsel roeren en vervolgens stijfgeslagen room luchtig erdoor spatelen. Op smaak brengen met zout en peper. Roommassa in ingevette vormpjes scheppen en met plasticfolie afgedekt in koelkast in minstens 2 uur laten opstijven.
In kom rivierkreeftjes mengen met citroensap en walnootolie. Zout en peper naar smaak toevoegen. Onderkant van de vormpjes een voor een in heet water dompelen, bord erop leggen en samen keren. Pannacotta voorzichtig op bord laten glijden. Rivierkreeftjes erover verdelen. Lekker met geroosterd witbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 blaadjes witte gelatine
400 ml slagroom
1 theelepel gedroogde dragon
50 g geraspte belegen kaas
2 eetlepels verse bieslook
½ zakje verse basilicum
1 bakje rivierkreeftjes
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel walnootolie
Dit heb je nodig
plasticfolie
4 soufflévormpjes (inhoud 150 ml) ingevet