Zigeunersalade
Aan de slag
Ui pellen en in vieren snijden. Stukken in reepjes snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in stukjes snijden. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Peterselie fijn knippen. Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en in kleine stukjes snijden. Ui, paprika, tomaat, peperstukjes en 3/4 deel van peterselie goed door elkaar scheppen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Olie, paprikapoeder, (weinig) zout, peper en helft van kaasblokjes erdoor mengen. Rest van de kaasblokjes over salade verdelen. Bestrooien met rest van peterselie. Serveren met warme shoarmabroodjes.
Zigeunersalade
bijgerecht
null personen
155 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Ui pellen en in vieren snijden. Stukken in reepjes snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in stukjes snijden. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Peterselie fijn knippen. Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en in kleine stukjes snijden. Ui, paprika, tomaat, peperstukjes en 3/4 deel van peterselie goed door elkaar scheppen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Olie, paprikapoeder, (weinig) zout, peper en helft van kaasblokjes erdoor mengen. Rest van de kaasblokjes over salade verdelen. Bestrooien met rest van peterselie. Serveren met warme shoarmabroodjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode ui
1 groene paprika
4 trostomaten
6 takjes peterselie
1 rode peper
150 g witte kaasblokjes
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
½ theelepel paprikapoeder mild
0 zout
0 (versgemalen) peper