Schol met bietensalsa en sinaasappelrijst
Aan de slag
1 sinaasappel goed schoonboenen en schil fijn raspen. Beide sinaasappels dik schillen, partjes tussen vliezen uit snijden en halveren. Bietjes in blokjes snijden. Ui pellen, halveren en in dunne plakken snijden. Peper halveren, zaadlijstjes verwijderen en peper in reepjes snijden. Steeltjes van koriander plukken. Limoenen uitpersen. Scholfilets bestrijken met 1 eetlepel olie en bestrooien met zout en peper. Rijst met sinaasappelrasp en bouillonpoeder in ca. 8 minuten gaar koken. In kom blokjes biet met sinaasappel, ui, peperreepjes, koriander en rest van olie tot salsa mengen. Op smaak brengen met limoensap, zout en peper. In koekenpan met antiaanbaklaag schol in ca. 5 minuten gaar bakken. Halverwege baktijd voorzichtig omdraaien. Rijst over vier borden verdelen, vis erop leggen en bietensalsa erover scheppen.
Schol met bietensalsa en sinaasappelrijst
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
1 sinaasappel goed schoonboenen en schil fijn raspen. Beide sinaasappels dik schillen, partjes tussen vliezen uit snijden en halveren. Bietjes in blokjes snijden. Ui pellen, halveren en in dunne plakken snijden. Peper halveren, zaadlijstjes verwijderen en peper in reepjes snijden. Steeltjes van koriander plukken. Limoenen uitpersen. Scholfilets bestrijken met 1 eetlepel olie en bestrooien met zout en peper. Rijst met sinaasappelrasp en bouillonpoeder in ca. 8 minuten gaar koken. In kom blokjes biet met sinaasappel, ui, peperreepjes, koriander en rest van olie tot salsa mengen. Op smaak brengen met limoensap, zout en peper. In koekenpan met antiaanbaklaag schol in ca. 5 minuten gaar bakken. Halverwege baktijd voorzichtig omdraaien. Rijst over vier borden verdelen, vis erop leggen en bietensalsa erover scheppen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 handsinaasappels
2 voorgekookte bietjes
1 rode ui
1 rode peper
1 zakje verse koriander
2 limoenen
4 scholfilets
3 eetlepels zonnebloemolie
0 zout en peper
250 g notenrijst
1 eetlepel bouillonpoeder