Peterseliedipsaus
Aan de slag
Korstjes van brood snijden en brood kort weken in ruim koud water. Brood goed uitknijpen. Sjalotjes en knoflook pellen en snipperen. Peterselie en kervel van takjes nemen en grof snijden. Peper wassen, schoonmaken en zonder zaadjes in stukjes snijden. In kom van keukenmachine doen: brood, sjalot, knoflook, peterselie, kervel, peperstukjes, 2 eetlepels limoensap en 3 eetlepels olie. Pureren tot gladde pasta. Rest van olie in dun straaltje toevoegen en blijven pureren tot vrij dikke saus. Peterseliedip op smaak brengen met suiker, zout, peper en eventueel nog wat limoensap. Garneren met olijven. Lekker met warm pitabrood en sesamcrackers.
Peterseliedipsaus
bijgerecht
null personen
175 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Korstjes van brood snijden en brood kort weken in ruim koud water. Brood goed uitknijpen. Sjalotjes en knoflook pellen en snipperen. Peterselie en kervel van takjes nemen en grof snijden. Peper wassen, schoonmaken en zonder zaadjes in stukjes snijden. In kom van keukenmachine doen: brood, sjalot, knoflook, peterselie, kervel, peperstukjes, 2 eetlepels limoensap en 3 eetlepels olie. Pureren tot gladde pasta. Rest van olie in dun straaltje toevoegen en blijven pureren tot vrij dikke saus. Peterseliedip op smaak brengen met suiker, zout, peper en eventueel nog wat limoensap. Garneren met olijven. Lekker met warm pitabrood en sesamcrackers.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 sneetjes oud witbrood
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
30 g verse peterselie
½ zakje verse kervel
½ rode peper
3 eetlepels limoensap
100 ml olijfolie extra vierge
0 suiker
0 zout en versgemalen peper
0 zwarte olijven
Dit heb je nodig
keukenmachine