Soezenkerstboom met zalm
bewaar
bewaar

Soezenkerstboom met zalm

Indruk maken tijdens het kerstdiner? Deze hartige soezentoren met gerookte zalm is een feestje van een voorgerecht! Je vult de soezen zelf met een romige rivierkreeftjesvulling en versiert de toren met prachtige parels en roosjes van zalm.

45 min. bereiden / 30 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de rivierkreeftjes fijn. Snijd de bieslook en de helft van de dille fijn, houd de rest van de dilletakjes apart. Meng ¾ van de zuivelspread met de rivierkreeftjes, het citroenrasp, de helft van de fijngesneden bieslook en de fijngesneden dille. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het mengsel in een spuitzak en vul de soezen ermee.

Roer de rest van de zuivelspread los. Besmeer ⅓ van de soezen met de zuivelspread en bestrooi met de rest van de bieslook. Laat de rest van de soezen naturel.

Zet de serveertoren in elkaar en leg de cocktailprikkers klaar. Snijd de citroenen in dunne plakjes of partjes.

Verdeel de soezen over de toren. Maak roosjes van de gerookte zalm en verdeel ertussen. Versier de toren met de rest van de dille, smaakparels, gouden parels en de citroenplakjes.

bereidingstipJe kunt de vulling voor de soezen 2 dagen van tevoren maken. Bewaar goed afgesloten in de koelkast. De soezen kun je niet invriezen.
variatietipJe kunt ook kant-en-klare vulling gebruiken: verse roomkaas truffeltapenade (spuitzak 150 g, AH Excellent Kerstmaker). Maak de boom extra feestelijk met wat goudspray.
algemeenLaat je gasten weten dat er prikkers in de soezen zitten.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Soezenkerstboom met zalm

Indruk maken tijdens het kerstdiner? Deze hartige soezentoren met gerookte zalm is een feestje van een voorgerecht! Je vult de soezen zelf met een romige rivierkreeftjesvulling en versiert de toren met prachtige parels en roosjes van zalm.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig