Pompoensoep met cranberrychutney en camembertkerstboompje
Dankzij het kaaskerstboompje als topping, krijgt deze romige pompoensoep gelijk een kerstige make-over.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de pompoen in stukken van 3 cm en de ui in kwarten.
Verdeel de pompoen, ui en ongepelde knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie, breng op smaak met peper en eventueel zout en schep de helft van de chutney erdoor. Bak ca. 30 min. in de oven, totdat de pompoen gaar en lichtbruin is en de ui gekaramelliseerd. Schep halverwege om.
Maak ondertussen de camembertkerstboompjes. Halveer een kwart van de kaas overlangs en snijd vervolgens in tweeën, zodat je 4 gelijke puntjes hebt (per 4 personen). Halveer de pepselstokjes. Steek de gehalveerde pepselstokjes in de ronde kant van het camembertpuntje, zodat de puntige kant naar boven wijst en het op een kerstboompje lijkt. Bestrooi de boompjes met de Italiaanse kruiden.
Haal de groenten uit de oven, laat de knoflook iets afkoelen en wip met een mesje de tenen uit de schil. Voeg de groenten en knoflook met het water toe aan een soeppan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en laat 5 min. koken, roer regelmatig. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep en voeg ⅔ van de room toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de soep in kommen, verdeel de rest van de kookroom er in een sierlijke swirl over. Verdeel de rest van de chutney over de soep. Serveer met de camembertboompjes.
Pompoensoep met cranberrychutney en camembertkerstboompje
Dankzij het kaaskerstboompje als topping, krijgt deze romige pompoensoep gelijk een kerstige make-over.
voorgerecht
null personen
190 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de pompoen in stukken van 3 cm en de ui in kwarten.
Verdeel de pompoen, ui en ongepelde knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie, breng op smaak met peper en eventueel zout en schep de helft van de chutney erdoor. Bak ca. 30 min. in de oven, totdat de pompoen gaar en lichtbruin is en de ui gekaramelliseerd. Schep halverwege om.
Maak ondertussen de camembertkerstboompjes. Halveer een kwart van de kaas overlangs en snijd vervolgens in tweeën, zodat je 4 gelijke puntjes hebt (per 4 personen). Halveer de pepselstokjes. Steek de gehalveerde pepselstokjes in de ronde kant van het camembertpuntje, zodat de puntige kant naar boven wijst en het op een kerstboompje lijkt. Bestrooi de boompjes met de Italiaanse kruiden.
Haal de groenten uit de oven, laat de knoflook iets afkoelen en wip met een mesje de tenen uit de schil. Voeg de groenten en knoflook met het water toe aan een soeppan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en laat 5 min. koken, roer regelmatig. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep en voeg ⅔ van de room toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de soep in kommen, verdeel de rest van de kookroom er in een sierlijke swirl over. Verdeel de rest van de chutney over de soep. Serveer met de camembertboompjes.
bereidingstip:
resttip:
allergietip:
variatietip:
wijntip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 g biologische flespompoen
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
2 el AH Excellent biet & cranberry-chutney
60 g camembert
2 zoute pepsels
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
400 ml water
1 groentebouillonblokje
90 ml kookroom
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer