Kreeftstaarten met citroenboter en gremolata
bewaar
bewaar

Kreeftstaarten met citroenboter en gremolata

Zin om uit te pakken? Deze kreeftstaarten met gremolata zien er spectaculair uit en zijn ook nog eens makkelijk om te maken. In een kwartiertje zijn ze namelijk al ready voor de oven.

15 min. bereiden / 15 min. oventijd

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bereid de kreeftstaarten volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

Snijd ondertussen het basilicum (incl. steeltjes) en de knoflook zo fijn mogelijk. Boen de citroen schoon en rasp de helft van de geelgroene schil van de citroen. Meng het basilicum, de knoflook en het citroenrasp tot gremolata en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de geraspte citroen in parten.

Halveer het witlof in de lengte en snijd de spinazie grof. Pers de helft van de rest van de citroen uit en snijd de andere helft in parten. Roer het citroensap met de olie tot een dressing. Meng het witlof, de spinazie, dressing en de helft van de gremolata door elkaar in een grote serveerschaal. Leg de kreeftstaarten inclusief boter erop en verdeel de rest van de gremolata en citroenparten erover.

variatietipJe kunt ook peterselie gebruiken in plaats van basilicum.
wijntipServeer met een glas Settesoli Pinot Grigio. Smaak: fris en droog. Herkomst: Italië, Sicilië. Opwekkende wijn die perfect past bij het zilte van de kreeftstaarten.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kreeftstaarten met citroenboter en gremolata

Zin om uit te pakken? Deze kreeftstaarten met gremolata zien er spectaculair uit en zijn ook nog eens makkelijk om te maken. In een kwartiertje zijn ze namelijk al ready voor de oven.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig