Pastinaaksoep met truffel-kaaskrokantje
De zoute cracker van kaas en truffelsmaak geeft deze soep nóg meer smaak. En je kunt 'm van tevoren maken!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak 4 ronde hoopjes kaas (per 4 personen) van Ø 12 cm op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met het zout met truffelsmaak. Bak in 8-10 min. goudbruin in de oven, haal eruit en laat afkoelen tot een knapperige cracker.
Snijd ondertussen de ui in parten. Schil de pastinaak, halveer in de lengte en snijd in stukken van 2 cm. Verdeel de pastinaak, ui en knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ⅙ van de olie. Rooster ca. 20 min. in de oven.
Snijd ondertussen de peterselie grof (hou wat apart). Doe de peterselie samen met de rest van de olie in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot peterselieolie. Breng op smaak met peper.
Doe de geroosterde groenten met het bouillonblokje, het water en de slagroom in een pan en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken. Neem van het vuur en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over glaasjes en giet met een mooie swirl wat kruidenolie in de soep. Steek daar een kaaskrokantje in en bestrooi met wat peterselie. Serveer de rest van de kruidenolie erbij.
Pastinaaksoep met truffel-kaaskrokantje
De zoute cracker van kaas en truffelsmaak geeft deze soep nóg meer smaak. En je kunt 'm van tevoren maken!
voorgerecht
null personen
405 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak 4 ronde hoopjes kaas (per 4 personen) van Ø 12 cm op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met het zout met truffelsmaak. Bak in 8-10 min. goudbruin in de oven, haal eruit en laat afkoelen tot een knapperige cracker.
Snijd ondertussen de ui in parten. Schil de pastinaak, halveer in de lengte en snijd in stukken van 2 cm. Verdeel de pastinaak, ui en knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ⅙ van de olie. Rooster ca. 20 min. in de oven.
Snijd ondertussen de peterselie grof (hou wat apart). Doe de peterselie samen met de rest van de olie in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot peterselieolie. Breng op smaak met peper.
Doe de geroosterde groenten met het bouillonblokje, het water en de slagroom in een pan en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken. Neem van het vuur en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over glaasjes en giet met een mooie swirl wat kruidenolie in de soep. Steek daar een kaaskrokantje in en bestrooi met wat peterselie. Serveer de rest van de kruidenolie erbij.
wijntip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g geraspte kaas voor ovengratin
¼ tl AH Excellent zeezoutvlokken met truffelsmaak
1 middelgrote ui
400 g biologische pastinaak
2 tenen knoflook
6 el milde olijfolie
15 g verse platte peterselie
1 groentebouillonblokje
600 ml water
100 verse slagroom
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hoge beker