Open ravioli met coquilles en glitter-botersaus
bewaar
bewaar

Open ravioli met coquilles en glitter-botersaus

Met een groenteshot rode biet maak je razendsnel een spectaculaire saus voor coquilles. Met glitters voor een extra feestelijk voorgerecht!

25 min. bereiden / 15 min. oventijd

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de boerenkool over een met bakpapier beklede bakplaat en meng met de olie, peper en eventueel zout. Rooster ca. 15 min. in de oven, schep halverwege om.

Snipper ondertussen de sjalot. Verhit de helft van de boter in een steelpan en fruit de sjalot 2 min. Voeg de wijn, visfond en het groenteshot toe en laat op hoog vuur tot ⅔ inkoken, dit duurt 10-15 min. Voeg de slagroom toe en laat 5 min. inkoken tot sausdikte. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Halveer ondertussen de lasagnevellen en kook in delen beetgaar. Dep de coquilles droog. Verhit de rest van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de coquilles in 2 min., keer halverwege. Ze moeten lichtbruin en gaar zijn, maar nog glazig vanbinnen.

Verdeel eerst de bietensaus en vervolgens de helft van de boerenkool over de borden. Leg een plakje lasagnevel in het midden en 3 coquilles p.p. erop. Snijd de laatste lasagnevellen elk in 3 repen en verdeel rondom de coquilles, zodat die mooi zichtbaar blijven. Verdeel de rest van de boerenkool erover en bestrooi met de gouden glitterdust.

variatietipIn plaats van groenteshot rode biet kun je ook 125 ml rodebietensap gebruiken.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Open ravioli met coquilles en glitter-botersaus

Met een groenteshot rode biet maak je razendsnel een spectaculaire saus voor coquilles. Met glitters voor een extra feestelijk voorgerecht!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig