Open ravioli met coquilles en glitter-botersaus
Met een groenteshot rode biet maak je razendsnel een spectaculaire saus voor coquilles. Met glitters voor een extra feestelijk voorgerecht!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de boerenkool over een met bakpapier beklede bakplaat en meng met de olie, peper en eventueel zout. Rooster ca. 15 min. in de oven, schep halverwege om.
Snipper ondertussen de sjalot. Verhit de helft van de boter in een steelpan en fruit de sjalot 2 min. Voeg de wijn, visfond en het groenteshot toe en laat op hoog vuur tot ⅔ inkoken, dit duurt 10-15 min. Voeg de slagroom toe en laat 5 min. inkoken tot sausdikte. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer ondertussen de lasagnevellen en kook in delen beetgaar. Dep de coquilles droog. Verhit de rest van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de coquilles in 2 min., keer halverwege. Ze moeten lichtbruin en gaar zijn, maar nog glazig vanbinnen.
Verdeel eerst de bietensaus en vervolgens de helft van de boerenkool over de borden. Leg een plakje lasagnevel in het midden en 3 coquilles p.p. erop. Snijd de laatste lasagnevellen elk in 3 repen en verdeel rondom de coquilles, zodat die mooi zichtbaar blijven. Verdeel de rest van de boerenkool erover en bestrooi met de gouden glitterdust.
Open ravioli met coquilles en glitter-botersaus
Met een groenteshot rode biet maak je razendsnel een spectaculaire saus voor coquilles. Met glitters voor een extra feestelijk voorgerecht!
voorgerecht
null personen
345 kcal
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de boerenkool over een met bakpapier beklede bakplaat en meng met de olie, peper en eventueel zout. Rooster ca. 15 min. in de oven, schep halverwege om.
Snipper ondertussen de sjalot. Verhit de helft van de boter in een steelpan en fruit de sjalot 2 min. Voeg de wijn, visfond en het groenteshot toe en laat op hoog vuur tot ⅔ inkoken, dit duurt 10-15 min. Voeg de slagroom toe en laat 5 min. inkoken tot sausdikte. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer ondertussen de lasagnevellen en kook in delen beetgaar. Dep de coquilles droog. Verhit de rest van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de coquilles in 2 min., keer halverwege. Ze moeten lichtbruin en gaar zijn, maar nog glazig vanbinnen.
Verdeel eerst de bietensaus en vervolgens de helft van de boerenkool over de borden. Leg een plakje lasagnevel in het midden en 3 coquilles p.p. erop. Snijd de laatste lasagnevellen elk in 3 repen en verdeel rondom de coquilles, zodat die mooi zichtbaar blijven. Verdeel de rest van de boerenkool erover en bestrooi met de gouden glitterdust.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g gesneden boerenkool
1 el milde olijfolie
1 sjalot
30 g ongezouten roomboter
150 ml droge witte wijn
150 ml visfond
125 ml groenteshot rode biet
100 ml verse slagroom
4 koelverse lasagnebladen
300 g coquilles
1 tl AH Excellent glitterdust goud in potje
Dit heb je nodig
bakpapier