Geroosterde tomatensoep met crispy chili en mozzarella
Als je van pittig houdt, mag een lepeltje crispy chili olie niet ontbreken. Spice up je tomatensoep, en je hebt een bijzondere twist op dit klassieke voorgerecht.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik het hele oppervlak van de bakplaat. Bestrooi de tomaten met de suiker en besprenkel met de balsamicoazijn. Snijd de ui in parten en leg samen met de ongepelde teen knoflook bij de tomaten. Besprenkel alles met ⅔ van de olie. Rooster de tomaat, ui en knoflook ca. 45 min. in de oven.
Verhit de rest van de olie in een soeppan en fruit de tomaten-groentepuree 3 min. op laag vuur. Haal de bakplaat uit de oven. Pel de knoflook. Voeg de tomaat, ui en knoflook samen met het water, de tijm en het groentebouillonblokje toe aan de tomatenpuree. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Scheur de (mini)mozzarella eventueel in stukken en verdeel met de crispy chili over de soep.
Geroosterde tomatensoep met crispy chili en mozzarella
Als je van pittig houdt, mag een lepeltje crispy chili olie niet ontbreken. Spice up je tomatensoep, en je hebt een bijzondere twist op dit klassieke voorgerecht.
voorgerecht
null personen
355 kcal
20 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik het hele oppervlak van de bakplaat. Bestrooi de tomaten met de suiker en besprenkel met de balsamicoazijn. Snijd de ui in parten en leg samen met de ongepelde teen knoflook bij de tomaten. Besprenkel alles met ⅔ van de olie. Rooster de tomaat, ui en knoflook ca. 45 min. in de oven.
Verhit de rest van de olie in een soeppan en fruit de tomaten-groentepuree 3 min. op laag vuur. Haal de bakplaat uit de oven. Pel de knoflook. Voeg de tomaat, ui en knoflook samen met het water, de tijm en het groentebouillonblokje toe aan de tomatenpuree. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Scheur de (mini)mozzarella eventueel in stukken en verdeel met de crispy chili over de soep.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g red intense trostomaten
1 tl kristalsuiker
1 el balsamicoazijn
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
3 el traditionele olijfolie
100 g tomaten-groentepuree in tube
500 ml water
2 takjes verse tijm
1 biologische groentebouillontablet
200 g mozarellabolletjes
4 tl crispy chili in oil
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer