Geroosterde tomatensoep met tomaat-mozzarellasoesje
bewaar
bewaar

Geroosterde tomatensoep met tomaat-mozzarellasoesje

Maak de soep voor kids af met een kerstboompje van een hartig soesje, mozzarella en een cherrytomaatje. Hoe leuk!

20 min. bereiden / 45 min. oventijd

13 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 170 °C. Halveer de tomaten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik het hele oppervlak van de bakplaat. Bestrooi de tomaten met de suiker en besprenkel met balsamico­azijn. Snijd de ui in parten en leg ze samen met de teen ongepelde knoflook bij de tomaten. Besprenkel alles met ⅔ van de olijfolie. Rooster de tomaat, ui en knoflook ca. 45 min. in het midden van de oven.

Verhit de rest van de olijfolie in een soeppan en fruit de tomaten-­groentepuree 3 min. op laag vuur. Pel de knoflook. Voeg de tomaat, ui en knoflook samen met het water, de blaadjes van de tijm en het groentebouillonblokje toe aan de tomatenpuree. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Schep de soep in borden. Vul elke soes met 1 minimozzarella, rijg ze aan een (kerst)prikker met een cherrytomaat en nog een minimozzarela en zet in de soepkom.

variatietipMet wat kleine twists maak je een feestelijk gerecht dat iedereen aan tafel kan eten: met een spicy twist, vegan of klassiek.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Geroosterde tomatensoep met tomaat-mozzarellasoesje

Maak de soep voor kids af met een kerstboompje van een hartig soesje, mozzarella en een cherrytomaatje. Hoe leuk!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig