Geroosterde tomatensoep met gehaktballetjes en peterselie
bewaar
bewaar

Geroosterde tomatensoep met gehaktballetjes en peterselie

Veel klassieker dan tomatensoep met balletjes wordt het niet. Voeg bij dit voorgerechtje ook nog wat peterselie toe voor een extra touch.

20 min. bereiden / 45 min. oventijd

12 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 170 °C. Halveer de tomaten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik het hele oppervlak van de bakplaat. Bestrooi de tomaten met de suiker en besprenkel met balsamico­azijn. Snijd de ui in parten en leg ze samen met de teen ongepelde knoflook bij de tomaten. Besprenkel alles met ½ van de olijfolie. Rooster de tomaat, ui en knoflook ca. 45 min. in het midden van de oven.

Verhit ¼ van de olijfolie in een soeppan en fruit de tomaten-­groentepuree 3 min. op laag vuur. Pel de knoflook. Voeg de tomaat, ui en knoflook samen met het water, de blaadjes van de tijm en het groentebouillonblokje toe aan de tomatenpuree. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin en gaar. Snijd de peterselie fijn. Verdeel de soep over de kommen verdeel daar de ballen en peterselie over.

variatietipMet wat kleine twists maak je een feestelijk gerecht dat iedereen aan tafel kan eten: voor kinderen, vegan of spicy met een twist.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Geroosterde tomatensoep met gehaktballetjes en peterselie

Veel klassieker dan tomatensoep met balletjes wordt het niet. Voeg bij dit voorgerechtje ook nog wat peterselie toe voor een extra touch.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig