Vegan geroosterde tomatensoep met tortillakruim
bewaar
bewaar

Vegan geroosterde tomatensoep met tortillakruim

Deze tomatensoep maak je lekker romig door een plantaardig alternatief te gebruiken. Lekker met verkruimelde tortillachips als krokant extraatje.

20 min. bereiden / 45 min. oventijd

14 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 170 °C. Halveer de tomaten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik het hele oppervlak van de bakplaat. Bestrooi de tomaten met de suiker en besprenkel met balsamico­azijn. Snijd de ui in parten en leg ze samen met de teen ongepelde knoflook bij de tomaten. Besprenkel alles met ⅔ van de olijfolie. Rooster de tomaat, ui en knoflook ca. 45 min. in het midden van de oven.

Verhit de rest van de olijfolie in een soeppan en fruit de tomaten-­groentepuree 3 min. op laag vuur. Pel de knoflook. Voeg de tomaat, ui en knoflook samen met het water, de blaadjes van de tijm en het groentebouillonblokje toe aan de tomatenpuree. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Doe ondertussen de plantaardige witte plak, Terra alternatief voor crème fraîche en de extra vierge olijfolie in de hoge beker en pureer glad. Serveer op de soep en verkruimel de tortillachips erboven.

variatietipMet wat kleine twists maak je een feestelijk gerecht dat iedereen aan tafel kan eten: voor kinderen, spicy met een twist of klassiek.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan geroosterde tomatensoep met tortillakruim

Deze tomatensoep maak je lekker romig door een plantaardig alternatief te gebruiken. Lekker met verkruimelde tortillachips als krokant extraatje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig