Coquilles met sinaasappel-beurre blanc van Michiel
Dit voorgerecht staat iedere kerst bij Michiel thuis weer op tafel: coquilles met sinaasappel-beurre blanc. Het is namelijk de perfecte combinatie van een romige sinaasappelsaus met zachte coquilles en knapperig pancettakruim.
Aan de slag
Zorg dat de boter koud is. Snipper de sjalot. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Doe de sjalot, 50 ml sinaasappelsap (per 4 personen) en de wijn in een steelpan. Breng op middelhoog vuur tegen de kook aan en laat ca. 10 min. op laag vuur tot ⅓ inkoken.
Hak ondertussen de pancetta met het brood fijn in het hakmolentje. Verwarm een koekenpan zonder olie of boter en bak het broodmengsel 5-7 min. tot lichtbruin en knapperig. Laat op een bord afkoelen.
Schenk het wijnmengsel door een zeef en giet het vocht terug in de steelpan. Roer de slagroom erdoor en laat 10 min. op laag vuur inkoken. Snijd ondertussen ⅚ van de koude boter in blokjes. Haal de pan van het vuur en roer er met een garde een voor een de blokjes boter door. Roer pas het volgende blokje boter erdoor als het vorige helemaal gesmolten is. Roer het sinaasappelrasp erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Hou de saus warm, maar breng niet terug aan de kook.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan op hoog vuur. Bak de coquilles 2 min., keer halverwege. Ze moeten lichtbruin en net gaar zijn, maar nog glazig vanbinnen.
Schep de sinaasappel-beurre blanc op de borden. Verdeel de coquilles erover en bestrooi met de pancettakruim.
Coquilles met sinaasappel-beurre blanc van Michiel
Dit voorgerecht staat iedere kerst bij Michiel thuis weer op tafel: coquilles met sinaasappel-beurre blanc. Het is namelijk de perfecte combinatie van een romige sinaasappelsaus met zachte coquilles en knapperig pancettakruim.
voorgerecht
null personen
370 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Zorg dat de boter koud is. Snipper de sjalot. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Doe de sjalot, 50 ml sinaasappelsap (per 4 personen) en de wijn in een steelpan. Breng op middelhoog vuur tegen de kook aan en laat ca. 10 min. op laag vuur tot ⅓ inkoken.
Hak ondertussen de pancetta met het brood fijn in het hakmolentje. Verwarm een koekenpan zonder olie of boter en bak het broodmengsel 5-7 min. tot lichtbruin en knapperig. Laat op een bord afkoelen.
Schenk het wijnmengsel door een zeef en giet het vocht terug in de steelpan. Roer de slagroom erdoor en laat 10 min. op laag vuur inkoken. Snijd ondertussen ⅚ van de koude boter in blokjes. Haal de pan van het vuur en roer er met een garde een voor een de blokjes boter door. Roer pas het volgende blokje boter erdoor als het vorige helemaal gesmolten is. Roer het sinaasappelrasp erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Hou de saus warm, maar breng niet terug aan de kook.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan op hoog vuur. Bak de coquilles 2 min., keer halverwege. Ze moeten lichtbruin en net gaar zijn, maar nog glazig vanbinnen.
Schep de sinaasappel-beurre blanc op de borden. Verdeel de coquilles erover en bestrooi met de pancettakruim.
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
60 g ongezouten roomboter
1 sjalot
1 handsinaasappel
100 ml droge witte wijn
80 g AH Excellent Pancetta
1 sneetje wit casinobrood
125 ml verse slagroom
300 g AH Excellent verse coquilles
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen