Gehaktkrans met spek en cranberry-rodewijnsaus
bewaar
bewaar

Gehaktkrans met spek en cranberry-rodewijnsaus

De zoetzure saus en cranberry's passen perfect bij het gehakt en het zoute spek van deze gehaktkrans. En de vorm maakt het extra feestelijk!

30 min. bereiden / 50 min. oventijd

14 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de sjalotten, snijd de knoflook fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de sjalot en ¾ van de tijm 10-12 min. op middelhoog vuur tot gekaramelliseerd en zacht. Voeg de knoflook toe en bak 2 min.

Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C. Bekleed de tulband met het ontbijtspek en laat wat spek over de rand uitsteken. Doe het gehakt, paneermeel, de mosterd en het ei in een kom en meng goed door elkaar. Voeg de helft van het sjalotmengsel toe, bestrooi met peper en eventueel zout en laat iets afkoelen voor je het goed door elkaar kneedt. Verdeel het gehaktmengsel in de vorm en druk goed aan, dek af met het uitstekende spek. Bak ca. 35 min. in de oven. Haal uit de oven, keer om op de met bakpapier beklede bakplaat, verwijder de tulbandvorm en bak nog 15 min.

Verwarm ondertussen de pan met de rest van het sjalottenmengsel op middelhoog vuur en voeg de cranberry’s toe. Bak 5 min. en blus af met de rode wijn. Verkruimel het bouillonblokje erboven, voeg de suiker toe en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Kook 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur.

Leg de krans op een schaal en verdeel de cranberrysaus erover. Bestrooi met de rest van de tijm en verkruimel de frambozen erboven.

bereidingstipJe kunt het gehaktbrood en de saus 2 dagen van tevoren maken. Verwarm het gehaktbrood 15-20 min. op 180 °C graden in de oven tot door en door warm, en de saus in een pan. Dek eventueel af met aluminiumfolie.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gehaktkrans met spek en cranberry-rodewijnsaus

De zoetzure saus en cranberry's passen perfect bij het gehakt en het zoute spek van deze gehaktkrans. En de vorm maakt het extra feestelijk!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig