Bavette met miso-peperroomsaus en bimi
bewaar
bewaar

Bavette met miso-peperroomsaus en bimi

Steak en peperroomsaus zijn een onlosmakelijk verbonden smaakcombi. Dat passen we daarom dan ook toe op deze bavette, maar wel met wat flair: miso geeft namelijk een extra umami-smaak aan je pepersaus. Een heerlijke twist.

30 min. bereiden / 12 min. oventijd

licht pittig

10 ingrediënten

Aan de slag

Laat het vlees ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de roomboter op hoog vuur in een grote koekenpan en laat de boter uitbruisen.

Bak de bavette ca. 12 min. in de pan op hoog vuur tot het een kerntemperatuur heeft van 55 °C voor rare (rood), keer halverwege met de vleestang. Hou de boter in beweging door de pan aan de steel te bewegen.

Meng ondertussen de bimi met de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, breng op smaak met peper en eventueel zout en bak 10-12 min. in de oven tot knapperig en gaar. Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd warm.

Haal het vlees uit de pan, leg op een bord en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 5-7 min. rusten.

Snipper de sjalotten en snijd de groene-peperkorrels grof. Doe in dezelfde koekenpan en bak 2 min. op middelhoog vuur. Blus af met de whisky en kook 30 sec. Roer de misopasta erdoor met een garde. Voeg de slagroom toe en laat ca. 5 min. inkoken. Meng het vocht dat uit het vlees is gekomen door de saus.

Snijd de bavette in plakken tegen de draad in. Schep wat saus op een grote serveerschaal en leg het vlees erop. Serveer de rest van de saus en de bijgerechten er in aparte schalen bij.

variatietipIn plaats van bavette kun je ook biefstuk maken, de bereiding hiervan is net iets anders. Check het in dit recept voor biefstuk bakken.
bereidingstipVlees uit de diepvries? Grote stukken vlees hebben langer de tijd nodig om te ontdooien.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bavette met miso-peperroomsaus en bimi

Steak en peperroomsaus zijn een onlosmakelijk verbonden smaakcombi. Dat passen we daarom dan ook toe op deze bavette, maar wel met wat flair: miso geeft namelijk een extra umami-smaak aan je pepersaus. Een heerlijke twist.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig