Mini kids Wellington
Een vrolijk kerstboompje met een knakworstje in het midden. Altijd feest voor kleine tafelgasten.
Aan de slag
Verhit de helft van de olijfolie in een hapjes en slink de spinazie 3 min. op hoog vuur. Schep de spinazie in een vergiet en laat uitlekken.
Druk met de achterkant van een pollepel het overtollige vocht eruit.
Meng de helft van de gedroogde oregano met de helft van tomatentapenade. Giet de knakworstjes af. Verwarm de oven voor op 220 °C.
Snijd beide rollen bladerdeeg in de lengte en breedte doormidden, zodat je 8 gelijke rechthoeken hebt. Snijd uit elk stuk 1 kerstboom. Smeer de kerstboompjes aan 1 kant in met het tapenade-oreganomengsel en beleg 4 plakjes met de helft van de gebakken spinazie. Houd 2 cm van de randen vrij. Leg een worstje in het midden van de kerstboom en top af met de rest van de spinazie en de rest van het deeg.
Splits het ei, het eiwit gebruik je niet. Klop de eidooier los en bestrijk met de bakkwast de Wellingtons ermee. Maak met de achterkant van een schilmesje een aantal decoratieve strepen in het deeg zonder deze door te snijden. Leg de Wellingtons op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in 15-20 min. in de oven goudbruin en gaar.
Snipper ondertussen de sjalotten. Verhit de margarine in een steelpan en fruit hierin de sjalot en de rest van de tapenade 3-4 min. op middelhoog vuur. Voeg de fond en de rest van de oregano toe en laat 5-10 min. inkoken tot een dikke jus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep ondertussen de slamelange om met de rest van de olie, de rodewijnazijn en peper. Schep wat van de jus op de platte borden en leg daarop 1 Wellington. Verdeel de salade ernaast.
Mini kids Wellington
Een vrolijk kerstboompje met een knakworstje in het midden. Altijd feest voor kleine tafelgasten.
hoofdgerecht
null personen
740 kcal
45 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verhit de helft van de olijfolie in een hapjes en slink de spinazie 3 min. op hoog vuur. Schep de spinazie in een vergiet en laat uitlekken.
Druk met de achterkant van een pollepel het overtollige vocht eruit.
Meng de helft van de gedroogde oregano met de helft van tomatentapenade. Giet de knakworstjes af. Verwarm de oven voor op 220 °C.
Snijd beide rollen bladerdeeg in de lengte en breedte doormidden, zodat je 8 gelijke rechthoeken hebt. Snijd uit elk stuk 1 kerstboom. Smeer de kerstboompjes aan 1 kant in met het tapenade-oreganomengsel en beleg 4 plakjes met de helft van de gebakken spinazie. Houd 2 cm van de randen vrij. Leg een worstje in het midden van de kerstboom en top af met de rest van de spinazie en de rest van het deeg.
Splits het ei, het eiwit gebruik je niet. Klop de eidooier los en bestrijk met de bakkwast de Wellingtons ermee. Maak met de achterkant van een schilmesje een aantal decoratieve strepen in het deeg zonder deze door te snijden. Leg de Wellingtons op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in 15-20 min. in de oven goudbruin en gaar.
Snipper ondertussen de sjalotten. Verhit de margarine in een steelpan en fruit hierin de sjalot en de rest van de tapenade 3-4 min. op middelhoog vuur. Voeg de fond en de rest van de oregano toe en laat 5-10 min. inkoken tot een dikke jus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep ondertussen de slamelange om met de rest van de olie, de rodewijnazijn en peper. Schep wat van de jus op de platte borden en leg daarop 1 Wellington. Verdeel de salade ernaast.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el milde olijfolie
200 g verse spinazie
1 el gedroogde oregano
90 g tapenade tomaat zongedroogd
4 vegetarische knaks in blik
540 g vers bladerdeeg
1 middelgroot scharrelei
2 sjalotten
60 g plantaardige margarine
200 ml paddenstoelenfond in pot
250 g rucola slamelange
2 el rodewijnazijn
Dit heb je nodig
kerstuitsteekvormpje kerstboom
bakkwast
bakplaat
bakpapier