Chocolade-glitterschelpen
bewaar
bewaar

Chocolade-glitterschelpen

Een madeleinevorm kun je ook gebruiken voor mooie chocolaatjes. Met decoratie en glitter zet je deze feestelijke chocoladeschelpen als fantastisch toetje op tafel.

30 min. bereiden / 1 uur wachten

3 ingrediënten

Aan de slag

Bestuif de studentenhaver met 2 tl rosé-gouden glitterdust (per 9 stuks), zodat alles rondom helemaal bedekt is. Tik de overtollige glitterdust eraf.

Smelt de chocolade au bain-marie. Schep in elke holte van de madeleinevorm 1½ el chocolade. Tik de vorm een aantal keer op het werkblad, zodat er geen luchtbelletjes in zitten. Verdeel de studentenhaver gelijkmatig over het midden van de vormpjes. Laat minimaal 1 uur onafgedekt in de koelkast opstijven. Haal uit de vorm en leg op een bordje in de koelkast. Maak zo ook de rest van de schelpen.

Haal de chocoladeschelpen uit de vorm. Bestrijk de bolle kant van de schelpen, met de bakkwast, met de rest van de glitterdust.

bereidingstip Maak de schelpen tot 1 week van tevoren. Bewaar op een koele plek in een luchtdicht bakje.
serveertipServeer met Baileys Hazelnut. Smaak: romig. Herkomst: Ierland. Licht geroosterd, romig en nootachtig. Dé drank voor bij chocolade-glitterschelpen.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Chocolade-glitterschelpen

Een madeleinevorm kun je ook gebruiken voor mooie chocolaatjes. Met decoratie en glitter zet je deze feestelijke chocoladeschelpen als fantastisch toetje op tafel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig