Vanille-advocaatje met meringue
Ons bekende advocaatje, maar dan nu met framboos, meringue én vanillewodka.
Aan de slag
Splits de eieren, het eiwit gebruik je niet. Klop met een garde, in een ruime hittebestendige kom die op een pan past, de eidooiers met ¾ van de suiker, de vanillewodka en het vanille-extract glad. Vul een tweede grote mengkom met koud water.
Verhit het eimengsel au bain-marie onder continu roeren met een garde tot het 62 °C is. Meet dit met de thermometer, het duurt 10-12 min. Haal de garde ook goed langs de zijkanten en bodem van de kom om stollen van de advocaat te voorkomen. Zorg dat de advocaat niet kookt of gaat schiften.
Haal, zodra het mengsel 62 °C is, de kom van de pan en zet hem in de kom met koud water. Meng de advocaat nog 5 min. met de garde tot hij lauwwarm is.
Klop de slagroom met de rest van de suiker lobbig.
Schep de advocaat in de champagnecoupes. Verkruimel de gevriesdroogde frambozen en verdeel erover. Schep er een toef slagroom op en verdeel de meringue kerstboompjes erover.
Vanille-advocaatje met meringue
Ons bekende advocaatje, maar dan nu met framboos, meringue én vanillewodka.
nagerecht
null personen
375 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Splits de eieren, het eiwit gebruik je niet. Klop met een garde, in een ruime hittebestendige kom die op een pan past, de eidooiers met ¾ van de suiker, de vanillewodka en het vanille-extract glad. Vul een tweede grote mengkom met koud water.
Verhit het eimengsel au bain-marie onder continu roeren met een garde tot het 62 °C is. Meet dit met de thermometer, het duurt 10-12 min. Haal de garde ook goed langs de zijkanten en bodem van de kom om stollen van de advocaat te voorkomen. Zorg dat de advocaat niet kookt of gaat schiften.
Haal, zodra het mengsel 62 °C is, de kom van de pan en zet hem in de kom met koud water. Meng de advocaat nog 5 min. met de garde tot hij lauwwarm is.
Klop de slagroom met de rest van de suiker lobbig.
Schep de advocaat in de champagnecoupes. Verkruimel de gevriesdroogde frambozen en verdeel erover. Schep er een toef slagroom op en verdeel de meringue kerstboompjes erover.
variatietip:
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 middelgrote scharreleieren
120 g kristalsuiker
75 ml vanillewodka (Gall & Gall)
1 tl vanille-extract
250 ml verse slagroom
10 g AH Excellent gevriesdroogde frambozen
4 AH Excellent meringue-kerstboompjes
Dit heb je nodig
kookthermometer
champagnecoupes