Vanille-advocaatje met meringue
bewaar
bewaar

Vanille-advocaatje met meringue

Ons bekende advocaatje, maar dan nu met framboos, meringue én vanillewodka.

30 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Splits de eieren, het eiwit gebruik je niet. Klop met een garde, in een ruime hittebestendige kom die op een pan past, de eidooiers met ¾ van de suiker, de vanillewodka en het vanille-extract glad. Vul een tweede grote mengkom met koud water.

Verhit het eimengsel au bain-marie onder continu roeren met een garde tot het 62 °C is. Meet dit met de thermometer, het duurt 10-12 min. Haal de garde ook goed langs de zijkanten en bodem van de kom om stollen van de advocaat te voorkomen. Zorg dat de advocaat niet kookt of gaat schiften.

Haal, zodra het mengsel 62 °C is, de kom van de pan en zet hem in de kom met koud water. Meng de advocaat nog 5 min. met de garde tot hij lauwwarm is.

Klop de slagroom met de rest van de suiker lobbig.

Schep de advocaat in de champagnecoupes. Verkruimel de gevriesdroogde frambozen en verdeel erover. Schep er een toef slagroom op en verdeel de meringue kerstboompjes erover.

variatietip Geen tijd om zelf advocaat te maken? Verwarm dan kant-en-klare advocaat au bain-marie tot lauwwarm. Liever geen alcohol? Verwarm dan vanillevla au bain-marie tot lauwwarm.
resttipMet de overgebleven eiwitten kun je zelf meringues maken!
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vanille-advocaatje met meringue

Ons bekende advocaatje, maar dan nu met framboos, meringue én vanillewodka.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig