Glitter-karamelsaus
Geef wat extra bling aan je kerstdessert met deze simpele maar oh zo lekkere glitter-karamelsaus. Het is immers feest!
Aan de slag
Verdeel de witte basterdsuiker in 1 laag in een steelpan met dikke bodem. Breng met het water op laag vuur aan de kook.
Laat 6 min. karamelliseren tot een goudbruine kleur. Haal de pan van het vuur en roer er met een vuurvaste lepel de roomboter door. Voeg voorzichtig de slagroom en het zout toe en roer met een houten lepel tot gladde karamel. Roer er gouden glitterdust of glitterspray door en laat 1 uur afkoelen op kamertemperatuur. Schenk in een schone glazen pot.
Glitter-karamelsaus
Geef wat extra bling aan je kerstdessert met deze simpele maar oh zo lekkere glitter-karamelsaus. Het is immers feest!
nagerecht
null porties
265 kcal
10 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Verdeel de witte basterdsuiker in 1 laag in een steelpan met dikke bodem. Breng met het water op laag vuur aan de kook.
Laat 6 min. karamelliseren tot een goudbruine kleur. Haal de pan van het vuur en roer er met een vuurvaste lepel de roomboter door. Voeg voorzichtig de slagroom en het zout toe en roer met een houten lepel tot gladde karamel. Roer er gouden glitterdust of glitterspray door en laat 1 uur afkoelen op kamertemperatuur. Schenk in een schone glazen pot.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g witte basterdsuiker
2 el water
50 g ongezouten roomboter
200 ml slagroom
½ tl zout
1 flesje AH Excellent glitterspray goud
Dit heb je nodig
glazen pot