Kerstboomplaattaart van London Loy
Deze plaattaart in de vorm van een kerstboom is rijkelijk belegd met geroosterde peen en pastinaak. Makkelijk, betaalbaar en bijzonder feestelijk. It's beginning to feel a lot like Christmas.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de randen iets overlappen en druk aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak 10 min. in de oven.
Schil ondertussen de bospeen en pastinaak. Snijd in de lengte in repen van 1½ cm. breed. Snijd de rode ui elk in 8 partjes. Snijd de knoflook fijn. Meng 150 g yoghurt (per 4 personen) met de helft van de geraspte kaas en de knoflook. Breng op smaak met peper. Blancheer de peen en pastinaak 2-3 min. Schep met een schuimspaan uit het water en laat op keukenpapier uitlekken.
Schep de peen en pastinaak om met de helft van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de bakplaat uit de oven. Verdeel het yoghurt-kaasmengsel erover. Houd 1 cm van de randen vrij. Leg er de pastinaak en peen in de vorm van een kerstboom op. Begin met de onderkant van de boom en leg de groente in de lengte op de plaattaart. Verdeel de uipartjes erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak de plaattaart in 25 min. in de oven lichtbruin en gaar.
Schep ondertussen de boerenkool om met de rest van de olie en de rest van de geraspte kaas en verdeel over de tweede met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de laatste 10 min. in de oven mee met de plaattaart.
Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng met de rest van de yoghurt, breng op smaak met peper.
Kerstboomplaattaart van London Loy
Deze plaattaart in de vorm van een kerstboom is rijkelijk belegd met geroosterde peen en pastinaak. Makkelijk, betaalbaar en bijzonder feestelijk. It's beginning to feel a lot like Christmas.
hoofdgerecht
null personen
750 kcal
20 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de randen iets overlappen en druk aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak 10 min. in de oven.
Schil ondertussen de bospeen en pastinaak. Snijd in de lengte in repen van 1½ cm. breed. Snijd de rode ui elk in 8 partjes. Snijd de knoflook fijn. Meng 150 g yoghurt (per 4 personen) met de helft van de geraspte kaas en de knoflook. Breng op smaak met peper. Blancheer de peen en pastinaak 2-3 min. Schep met een schuimspaan uit het water en laat op keukenpapier uitlekken.
Schep de peen en pastinaak om met de helft van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de bakplaat uit de oven. Verdeel het yoghurt-kaasmengsel erover. Houd 1 cm van de randen vrij. Leg er de pastinaak en peen in de vorm van een kerstboom op. Begin met de onderkant van de boom en leg de groente in de lengte op de plaattaart. Verdeel de uipartjes erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak de plaattaart in 25 min. in de oven lichtbruin en gaar.
Schep ondertussen de boerenkool om met de rest van de olie en de rest van de geraspte kaas en verdeel over de tweede met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de laatste 10 min. in de oven mee met de plaattaart.
Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng met de rest van de yoghurt, breng op smaak met peper.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 plakjes diepvries bladerdeeg
300 g bospenen
300 g pastinaken
1 rode ui
1 teen knoflook
500 g yoghurt Griekse stijl 10%
200 g De Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 45+
4 el milde olijfolie
100 g verse boerenkool
10 g verse peterselie
Dit heb je nodig
bakpapier
met bakpapier beklede bakplaat