Poffertjeskerstboom van London Loy
'Een mooie presentatie maakt het nog leuker' aldus London Loy. Dat klopt als een bus, blijkt ook uit dit recept voor een bananen-poffertjes-kerstboom met fruit en een dip van roomkaas.
Aan de slag
Doe de banaan met het ei, de melk en het vanille-extract in een hoge beker en pureer tot een glad mengsel. Doe in een mengkom. Zeef de bloem, bakpoeder en eventueel zout erover. Meng tot een glad beslag. Schenk het beslag in een maatbeker met schenktuit.
Verhit de poffertjespan 1 min. voor op middelhoog vuur. Bestrijk met een bakkwast de holten met ⅓ van de olie. Schenk wat van het beslag in de holten en bak de poffertjes 3-4 min. Keer halverwege. Haal met een vorkje uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Maak zo ook de rest van de poffertjes.
Boen de mandarijnen schoon, rasp de oranje schil en snijd de ongepelde vruchten in partjes. Roer het mandarijnrasp en de ahornsiroop door de zuivelspread, leg in de koelkast tot gebruik.
Versier alleen het bovenste gedeelte van de serveertoren met de poffertjes, de frambozen, de blauwe bessen en de druiven. Serveer met de mandarijn-zuivelspread als dip.
Poffertjeskerstboom van London Loy
'Een mooie presentatie maakt het nog leuker' aldus London Loy. Dat klopt als een bus, blijkt ook uit dit recept voor een bananen-poffertjes-kerstboom met fruit en een dip van roomkaas.
nagerecht
null porties
40 kcal
60 min. bereiden
Aan de slag
Doe de banaan met het ei, de melk en het vanille-extract in een hoge beker en pureer tot een glad mengsel. Doe in een mengkom. Zeef de bloem, bakpoeder en eventueel zout erover. Meng tot een glad beslag. Schenk het beslag in een maatbeker met schenktuit.
Verhit de poffertjespan 1 min. voor op middelhoog vuur. Bestrijk met een bakkwast de holten met ⅓ van de olie. Schenk wat van het beslag in de holten en bak de poffertjes 3-4 min. Keer halverwege. Haal met een vorkje uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Maak zo ook de rest van de poffertjes.
Boen de mandarijnen schoon, rasp de oranje schil en snijd de ongepelde vruchten in partjes. Roer het mandarijnrasp en de ahornsiroop door de zuivelspread, leg in de koelkast tot gebruik.
Versier alleen het bovenste gedeelte van de serveertoren met de poffertjes, de frambozen, de blauwe bessen en de druiven. Serveer met de mandarijn-zuivelspread als dip.
algemeen:
bereidingstip:
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rijpe banaan
1 ei
200 ml halfvolle melk
1 tl vanille-extract
150 g tarwebloem
½ tl bakpoeder
3 el zonnebloemolie
2 mandarijnen
2 el ahornsiroop
200 g zuivelspread
75 g frambozen
50 g blauwe bessen
200 g cotton sweet pitloze witte druiven
1 AH Excellent tweedelige serveertoren
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
bakkwast
poffertjespan