Sukadestoof van London Loy
bewaar
bewaar

Sukadestoof van London Loy

London's sukadestoof met romige aardappelpuree is het perfecte kerstgerecht als je voor een grotere groep moet koken. Ontdek hier zijn smaakvolle recept en laat je inspireren.

1 uur bereiden / 3 uur 30 min. wachten

18 ingrediënten

Aan de slag

Schil en snijd de winterpeen in grove stukken. Snijd de bleekselderij in grove stukken. Snipper de helft van de sjalotten grof en halveer de rest in de lengte, maar laat de wortel eraan zitten. Ris de blaadjes van de takje tijm.

Doe de wortel, bleekselderij en de gesnipperde sjalot in de keukenmachine en maal met korte pulsen tot een fijn en korrelig mengsel (mirepoix). Als je geen keukenmachine hebt, kun je de wortel, bleekselderij en sjalot ook in blokjes van een ½ cm snijden.

Dep het vlees rondom droog met keukenpapier. Verhit ¾ van de olie op hoog vuur in de braadpan en bak in delen het vlees in 3 min. rondom bruin. Schep uit de pan. Het vlees hoeft niet gaar te zijn.

Bak de mirepoix 5 min. in dezelfde pan. Schep af en toe om. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 5 min. mee op middelhoog vuur. Schep de halve sjalotten erdoor. Leg het vlees op de groenten en schenk er de runderbouillon en het kokend water bij, het vlees moet net onder staan. Voeg de laurierblaadjes en de tijm toe. Breng aan de kook en laat 3 uur met de deksel schuin op de pan stoven op laag vuur. Haal de deksel van de pan en laat nog 45 min.- 60 min. op middelhoog vuur inkoken tot de saus de dikte van een jus heeft. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Schil de knolselderij en rasp grof. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en rasp grof. Snijd de peterselie fijn. Schep de knolselderij, appel en de helft van de peterselie om met het citroensap, het -rasp en de rest van de olie en 'masseer’ het een beetje met de hand zodat het wat zachter wordt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg in de koelkast tot gebruik.

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 min. gaar, giet af en laat op laag vuur 2 min. droogkoken. Hoe minder vocht in de aardappelen, hoe luchtiger de puree. Doe terug in de pan en pureer tot een gladde puree. Voeg de melk en de boter toe en roer luchtig door tot alles helemaal is opgenomen. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Bestrooi de stoof met de rest van de peterselie en serveer met de aardappelpuree en de knolselderijsalade.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Sukadestoof van London Loy

London's sukadestoof met romige aardappelpuree is het perfecte kerstgerecht als je voor een grotere groep moet koken. Ontdek hier zijn smaakvolle recept en laat je inspireren.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig