Vegan mini-pavlova met ijs en earl grey-pumpkin spicesiroop van Hugo Kennis
Aquafaba, of kikkererwtenvocht, is een magisch goedje waar Hugo Kennis prachtige vegan meringue mee maakt. Afgetopt met vanille-ijs en zelfgemaakte earl grey-pumpkin spicesiroop zet je zo een pracht van een kersttoetje op tafel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 °C
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Laat de kikkererwten heel goed uitlekken in een zeef en vang het vocht op. Dit is per pot ca. 120 ml. Voeg een ½ el citroensap (per 12 stuks), het citroenrasp en het zout toe.
Klop het kikkererwtenvocht (aquafaba) in ca. 5 min. stijf, het liefst met een staande mixer en anders met de handmixer. Voeg geleidelijk en al kloppend ⅔ van de suiker toe. Maak op 2 met bakpapier beklede bakplaten 12 gelijke hoopjes van het schuimmengsel.
Bak 3 uur in de oven. Zet de oven uit en laat 1 uur afkoelen in de oven met de deur dicht.
Breng ondertussen het water in een steelpan aan de kook. Doe het theezakje erin en laat op laag vuur tegen de kook aan 5 min. trekken. Verwijder het zakje en voeg de rest van de suiker en de pumpkin spice toe. Roer 5 min. tot de suiker smelt en de siroop iets inkookt. Haal van het vuur en laat 10-15 min. afkoelen.
Vegan mini-pavlova met ijs en earl grey-pumpkin spicesiroop van Hugo Kennis
Aquafaba, of kikkererwtenvocht, is een magisch goedje waar Hugo Kennis prachtige vegan meringue mee maakt. Afgetopt met vanille-ijs en zelfgemaakte earl grey-pumpkin spicesiroop zet je zo een pracht van een kersttoetje op tafel.
nagerecht
null porties
180 kcal
20 min. bereiden
10 min. wachten
240 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 °C
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Laat de kikkererwten heel goed uitlekken in een zeef en vang het vocht op. Dit is per pot ca. 120 ml. Voeg een ½ el citroensap (per 12 stuks), het citroenrasp en het zout toe.
Klop het kikkererwtenvocht (aquafaba) in ca. 5 min. stijf, het liefst met een staande mixer en anders met de handmixer. Voeg geleidelijk en al kloppend ⅔ van de suiker toe. Maak op 2 met bakpapier beklede bakplaten 12 gelijke hoopjes van het schuimmengsel.
Bak 3 uur in de oven. Zet de oven uit en laat 1 uur afkoelen in de oven met de deur dicht.
Breng ondertussen het water in een steelpan aan de kook. Doe het theezakje erin en laat op laag vuur tegen de kook aan 5 min. trekken. Verwijder het zakje en voeg de rest van de suiker en de pumpkin spice toe. Roer 5 min. tot de suiker smelt en de siroop iets inkookt. Haal van het vuur en laat 10-15 min. afkoelen.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 biologische citroen
350 g biologische kikkererwten in pot
¼ tl zout
225 g fijne kristalsuiker
100 ml water
1 zakje organic earl grey tea
½ tl pumpkin spice kruiden
12 bolletjes vegan vanille-ijs
12 tl nougatine in bakje
Dit heb je nodig
staande mixer
met bakpapier beklede bakplaten