Rijstvelhapje met rivierkreeftjes en rode biet (advertorial)
bewaar
bewaar

Rijstvelhapje met rivierkreeftjes en rode biet (advertorial)

Dit knapperige hapje krijg je door je rijstvel te frituren. Vervolgens beleggen we ze rijkelijk met rivierkreeftjes, rode biet en sushigember. Een feestje in je mond!

30 min. bereiden

pittig

8 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de sushigember fijn en schep om met de geraspte biet en 3 el van het gembervocht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de helft van de vrucht uit. Meng de rivierkreeftjes met een ½ el limoensap, peper en eventueel zout. Leg de biet en rivierkreeftjes in de koelkast tot gebruik.

Verhit de olie in een hapjespan tot 190 °C. Knip de rijstvellen in kwarten. Frituur ze een voor een enkele seconden tot ze luchtig en krokant zijn en haal met een hittebestendige tang uit de olie. Laat uitlekken op keukenpapier.

Verdeel de gefrituurde rijstvellen over een schaal. Verdeel vlak voor het serveren de tuinkers erover. Schep daarop de geraspte biet en de rivierkreeftjes. Verdeel de wasabimayo er in toefjes op en bestrooi met het limoenrasp. Serveer direct.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rijstvelhapje met rivierkreeftjes en rode biet (advertorial)

Dit knapperige hapje krijg je door je rijstvel te frituren. Vervolgens beleggen we ze rijkelijk met rivierkreeftjes, rode biet en sushigember. Een feestje in je mond!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig