Biefstuk met jus, rodekool en dennenaardappeltjes (advertorial)
Geef een luxe twist aan je typische Hollandse pot: een mooi biefstukje, rode kool, denne-aardappeltjes en een heerlijke jus. Smullen geblazen!
Aan de slag
Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Snijd de rodekool in flinterdunne reepjes. Snijd de rode uien elk in 8 partjes. Boen de helft van de mandarijnen schoon, rasp de oranje schil en pers ze uit. Schil de rest van de mandarijnen, haal de partjes los.
Doe de rodekool, ui, het mandarijnensap, de crema balsamico, het kaneelstokje en de rozemarijn met 300 ml water en eventueel zout in een pan. Breng op middelhoog vuur aan de kook en kook 30 min. op laag vuur met de deksel op de pan tot de kool zacht en gaar is, roer af en toe door. Roer na 25 min. de mandarijnenpartjes erdoor en kook nog 5 min. Haal van het vuur en roer het mandarijnenrasp erdoor. Verwijder het kaneelstokje en de rozemarijn.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Bak de dennenaardappeltjes in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi eventueel rondom met zout. Verhit de bakken en braden in een grote koekenpan op hoog vuur tot het bruin kleurt. Bak de biefstukken in 3-4 min. medium rare, keer halverwege. Haal uit de pan en laat 5 min. op een bord rusten onder aluminiumfolie.
Laat het braadvet in de pan, zet het vuur middelhoog. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en roer tot het opgelost is. Blus de jus in de pan af met de rest van het water.
Snijd de biefstukken in plakjes en verdeel over de borden. Schep de jus erover en serveer met de aardappeltjes en rodekool. Bestrooi met versgemalen peper.
Biefstuk met jus, rodekool en dennenaardappeltjes (advertorial)
Geef een luxe twist aan je typische Hollandse pot: een mooi biefstukje, rode kool, denne-aardappeltjes en een heerlijke jus. Smullen geblazen!
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
40 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Snijd de rodekool in flinterdunne reepjes. Snijd de rode uien elk in 8 partjes. Boen de helft van de mandarijnen schoon, rasp de oranje schil en pers ze uit. Schil de rest van de mandarijnen, haal de partjes los.
Doe de rodekool, ui, het mandarijnensap, de crema balsamico, het kaneelstokje en de rozemarijn met 300 ml water en eventueel zout in een pan. Breng op middelhoog vuur aan de kook en kook 30 min. op laag vuur met de deksel op de pan tot de kool zacht en gaar is, roer af en toe door. Roer na 25 min. de mandarijnenpartjes erdoor en kook nog 5 min. Haal van het vuur en roer het mandarijnenrasp erdoor. Verwijder het kaneelstokje en de rozemarijn.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Bak de dennenaardappeltjes in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi eventueel rondom met zout. Verhit de bakken en braden in een grote koekenpan op hoog vuur tot het bruin kleurt. Bak de biefstukken in 3-4 min. medium rare, keer halverwege. Haal uit de pan en laat 5 min. op een bord rusten onder aluminiumfolie.
Laat het braadvet in de pan, zet het vuur middelhoog. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en roer tot het opgelost is. Blus de jus in de pan af met de rest van het water.
Snijd de biefstukken in plakjes en verdeel over de borden. Schep de jus erover en serveer met de aardappeltjes en rodekool. Bestrooi met versgemalen peper.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 AH Excellent biefstukken
400 g biologische rodekool
3 rode uien
6 mandarijnen
2 el crema balsamico
1 kaneelstokje
5 g verse rozemarijn
350 ml water
200 g AH Excellent dennenaardappeltjes
100 ml Croma bakken en braden
½ runderbouillonblokje