Spicy chai affogato (advertorial)
Niet je traditionele affogato: door de koffie te vervangen met spicy chai thee geef je deze klassieker een leuke, winterse en verwarmende twist.
Aan de slag
Doe de slagroom, gecondenseerde melk, kokosmelk en het vanille-extract in een kom en klop met een mixer 5 min. Schep het kokosrasp erdoor. Verdeel over de lage diepvriesbak, doe de deksel erop en zet minimaal 4 uur in de vriezer. Je hoeft tussentijds niet te roeren.
Haal het ijs uit de vriezer en laat in 10-15 min. op temperatuur komen. Laat ondertussen de theezakjes met de steranijs en kaneelstokjes 3-4 min. trekken in het kokende water.
Schep met de ijsschep 2 bolletjes ijs in elk glaasje. Verwijder de theezakjes, steranijs en kaneelstokjes uit de thee en schenk de sterke, warme thee over het ijs. Garneer met een steranijs en kaneelstokje en bestrooi met de kaneel. Serveer direct.
Spicy chai affogato (advertorial)
Niet je traditionele affogato: door de koffie te vervangen met spicy chai thee geef je deze klassieker een leuke, winterse en verwarmende twist.
nagerecht
null personen
540 kcal
15 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Doe de slagroom, gecondenseerde melk, kokosmelk en het vanille-extract in een kom en klop met een mixer 5 min. Schep het kokosrasp erdoor. Verdeel over de lage diepvriesbak, doe de deksel erop en zet minimaal 4 uur in de vriezer. Je hoeft tussentijds niet te roeren.
Haal het ijs uit de vriezer en laat in 10-15 min. op temperatuur komen. Laat ondertussen de theezakjes met de steranijs en kaneelstokjes 3-4 min. trekken in het kokende water.
Schep met de ijsschep 2 bolletjes ijs in elk glaasje. Verwijder de theezakjes, steranijs en kaneelstokjes uit de thee en schenk de sterke, warme thee over het ijs. Garneer met een steranijs en kaneelstokje en bestrooi met de kaneel. Serveer direct.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 ml verse slagroom
200 g gecondenseerde melk in blik
400 ml kokosmelk
1 tl vanille-extract
3 el biologische kokosrasp
4 zakjes Clipper spicy chai infusion
4 stuks steranijs
4 kaneelstokjes
250 ml kokend water
½ tl gemalen kaneel
Dit heb je nodig
lage diepvriesbak met deksel
ijsbolletjeslepel
glazen coupes