Spicy chai affogato (advertorial)
bewaar
bewaar

Spicy chai affogato (advertorial)

Niet je traditionele affogato: door de koffie te vervangen met spicy chai thee geef je deze klassieker een leuke, winterse en verwarmende twist.

15 min. bereiden / 4 uur wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Doe de slagroom, gecondenseerde melk, kokosmelk en het vanille-extract in een kom en klop met een mixer 5 min. Schep het kokosrasp erdoor. Verdeel over de lage diepvriesbak, doe de deksel erop en zet minimaal 4 uur in de vriezer. Je hoeft tussentijds niet te roeren.

Haal het ijs uit de vriezer en laat in 10-15 min. op temperatuur komen. Laat ondertussen de theezakjes met de steranijs en kaneelstokjes 3-4 min. trekken in het kokende water.

Schep met de ijsschep 2 bolletjes ijs in elk glaasje. Verwijder de theezakjes, steranijs en kaneelstokjes uit de thee en schenk de sterke, warme thee over het ijs. Garneer met een steranijs en kaneelstokje en bestrooi met de kaneel. Serveer direct.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spicy chai affogato (advertorial)

Niet je traditionele affogato: door de koffie te vervangen met spicy chai thee geef je deze klassieker een leuke, winterse en verwarmende twist.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig