Kaasfondue met gruyère en vegaballetjes (advertorial)
Samen rondom de fondue deze kerst? Heerlijk en gezellig! Met deze kaasfondue met Gruyère komt het helemaal voor elkaar.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper. Rooster ca. 30 min. in de oven. Schep na 20 min. om, voeg de vegetarische balletjes toe en bak nog 10 min. mee.
Snipper ondertussen de sjalotten. Halveer de knoflook en wrijf de fonduepan ermee in. Verhit de rest van de olie in de fonduepan en bak de sjalot 10 min. op laag vuur.
Rasp ondertussen de Gruyère fijn. Snijd de romanesco in kleine roosjes, haal de blaadjes los van het roodlof en snijd het brood in grove stukken.
Voeg de wijn toe aan de pan en verwarm op middelhoog vuur. Voeg in delen de kaas toe en laat al roerend in ca. 8 min. smelten. Meng de maizena met het water en voeg al roerend toe aan de kaasfondue tot het een samenhangend geheel is, dit duurt ca. 5 min. Breng op smaak met de nootmuskaat en peper.
Serveer de kaasfondue met daaromheen de aardappeltjes, vegaballetjes, alle groenten, druiven en het brood.
Kaasfondue met gruyère en vegaballetjes (advertorial)
Samen rondom de fondue deze kerst? Heerlijk en gezellig! Met deze kaasfondue met Gruyère komt het helemaal voor elkaar.
hoofdgerecht
null personen
980 kcal
25 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper. Rooster ca. 30 min. in de oven. Schep na 20 min. om, voeg de vegetarische balletjes toe en bak nog 10 min. mee.
Snipper ondertussen de sjalotten. Halveer de knoflook en wrijf de fonduepan ermee in. Verhit de rest van de olie in de fonduepan en bak de sjalot 10 min. op laag vuur.
Rasp ondertussen de Gruyère fijn. Snijd de romanesco in kleine roosjes, haal de blaadjes los van het roodlof en snijd het brood in grove stukken.
Voeg de wijn toe aan de pan en verwarm op middelhoog vuur. Voeg in delen de kaas toe en laat al roerend in ca. 8 min. smelten. Meng de maizena met het water en voeg al roerend toe aan de kaasfondue tot het een samenhangend geheel is, dit duurt ca. 5 min. Breng op smaak met de nootmuskaat en peper.
Serveer de kaasfondue met daaromheen de aardappeltjes, vegaballetjes, alle groenten, druiven en het brood.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g aardappelpartjes
2 el milde olijfolie
200 g vegetarische balletjes
150 g sjalotten
1 teen knoflook
495 g Zwitserse gruyère AOP 48+
200 g romanesco
2 stronken roodlof
½ AH Liefde & Passie San Francisco zuurdesembrood
200 ml droge witte wijn
1 el maizena
1 el water
¼ tl gemalen nootmuskaat
150 g snoepgroente worteltjes
225 g sable druiven
Dit heb je nodig
bakpapier
fonduepan of gietijzeren pan