Kumpir
Kumpir is een traditionele Turkse lekkernij. Deze gebakken aardappel met een romige binnnenkant kan je vullen met van alles, groenten, kaas en saus naar keuze.
45 min. bereiden / 55 min. oventijd
15 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Wikkel de aardappelen afzonderlijk in een stuk aluminiumfolie. Verdeel de aardappelen over een ovenrek en gaar ze ca. 50-55 min. in de oven.
Meng ondertussen de kool met de azijn en suiker. Snijd de augurken fijn.
Kook het ei in 9 min. hard en snijd fijn. Laat de doperwten en wortelen uitlekken in een vergiet. Snijd de wortel fijn en meng met de doperwten, het ei, ⅓ van de augurk en de mayonaise. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp de knoflook en meng met de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de olijven grof.
Haal de aardappelen uit de oven en haal ze uit de folie. Bak ze nog ca. 10 min. op het ovenrek, zodat de schil lekker knapperig wordt.
Snijd een aardappel open, maar niet door. Haal voorzichtig het kruim los met een vork, zonder de schil stuk te maken. Verdeel ⅙ van de boter over de aardappel en meng door het kruim. Verdeel ⅙ van de kaas erover en meng erdoor. Vul zo alle aardappelen een voor een, dan blijven ze zo lang mogelijk warm en kan de boter en kaas goed smelten.
Vouw de aardappelen nu helemaal open, zodat er veel in past. Verdeel de salade, mais, rodekool, augurk, olijven en yoghurtsaus erover. Serveer met de sriracha erover.
Kumpir
Kumpir is een traditionele Turkse lekkernij. Deze gebakken aardappel met een romige binnnenkant kan je vullen met van alles, groenten, kaas en saus naar keuze.
null personen
45 min. bereiden
55 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Wikkel de aardappelen afzonderlijk in een stuk aluminiumfolie. Verdeel de aardappelen over een ovenrek en gaar ze ca. 50-55 min. in de oven.
Meng ondertussen de kool met de azijn en suiker. Snijd de augurken fijn.
Kook het ei in 9 min. hard en snijd fijn. Laat de doperwten en wortelen uitlekken in een vergiet. Snijd de wortel fijn en meng met de doperwten, het ei, ⅓ van de augurk en de mayonaise. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp de knoflook en meng met de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de olijven grof.
Haal de aardappelen uit de oven en haal ze uit de folie. Bak ze nog ca. 10 min. op het ovenrek, zodat de schil lekker knapperig wordt.
Snijd een aardappel open, maar niet door. Haal voorzichtig het kruim los met een vork, zonder de schil stuk te maken. Verdeel ⅙ van de boter over de aardappel en meng door het kruim. Verdeel ⅙ van de kaas erover en meng erdoor. Vul zo alle aardappelen een voor een, dan blijven ze zo lang mogelijk warm en kan de boter en kaas goed smelten.
Vouw de aardappelen nu helemaal open, zodat er veel in past. Verdeel de salade, mais, rodekool, augurk, olijven en yoghurtsaus erover. Serveer met de sriracha erover.
bereidingstip:
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 grote kruimige aardappelen
80 g gesneden rodekool
1 el natuurazijn
1 el kristalsuiker
100 g zure augurken
1 scharrelei
180 g doperwten en wortelen in pot
75 ml mayonaise
2 tenen knoflook
75 ml yoghurt Griekse stijl
75 g kalamata-olijven zonder pit in pot
60 g ongezouten roomboter
80 g geraspte mozzarella
4 el mais in blik
3 el sriracha