Masala-pastasalade met naancroutons
Een pasta met pit, dat is deze pastasalade met masala en naancroutons! Tip: maak dit bijgerecht een dag van tevoren klaar. Zo heb je op de dag zelf meer tijd hebt om van je BBQ te genieten.
Aan de slag
Laat de tuinerwten ontdooien. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Scheur ondertussen de naanbroden in stukken van 2 cm en meng met ⅓ van de olie. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster in 5 min. goudbruin en krokant.
Snijd de rode uien in dunne parten, ⅔ van de tenen knoflook in plakjes en rasp de gember. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. Voeg de knoflook, gember, garam masala, chilivlokken en tuinerwten toe en bak nog 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes.
Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn (hou een paar blaadjes achter ter garnering). Rasp de rest van de tenen knoflook en meng met de fijngesneden munt door de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe de pasta, het groentemengsel, de croutons, komkommer en de helft van de yoghurt in een kom en meng door elkaar. Verdeel over een serveerschaal, besprenkel met de rest van de yoghurt en verdeel de achtergehouden blaadjes munt erover. Serveer direct.
Masala-pastasalade met naancroutons
Een pasta met pit, dat is deze pastasalade met masala en naancroutons! Tip: maak dit bijgerecht een dag van tevoren klaar. Zo heb je op de dag zelf meer tijd hebt om van je BBQ te genieten.
bijgerecht
null personen
355 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Laat de tuinerwten ontdooien. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Scheur ondertussen de naanbroden in stukken van 2 cm en meng met ⅓ van de olie. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster in 5 min. goudbruin en krokant.
Snijd de rode uien in dunne parten, ⅔ van de tenen knoflook in plakjes en rasp de gember. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. Voeg de knoflook, gember, garam masala, chilivlokken en tuinerwten toe en bak nog 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes.
Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn (hou een paar blaadjes achter ter garnering). Rasp de rest van de tenen knoflook en meng met de fijngesneden munt door de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe de pasta, het groentemengsel, de croutons, komkommer en de helft van de yoghurt in een kom en meng door elkaar. Verdeel over een serveerschaal, besprenkel met de rest van de yoghurt en verdeel de achtergehouden blaadjes munt erover. Serveer direct.
bewaartip:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g farfalle
240 g naanbroden
3 el arachideolie
300 g rode uien
3 tenen knoflook
20 g verse gember
1 el garam masala in blikje
¼ tl chilivlokken
200 g diepvries tuinerwten
½ komkommer
10 g verse munt
200 g volle yoghurt